Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΜΕ


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Μετά τη σχολική γιορτή, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου στα σχολεία όλης της χώρας ακολούθησε η παρέλαση στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος. Από νωρίς οι σημαιοφόροι κι οι παραστάτες συγκεντρώθηκαν στο Μητροπολιτικό ναό, για να παρακολουθήσουν την επίσημη δοξολογία. Την αντιπροσωπεία του σχολείου μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, κι η δασκάλα της Έκτης τάξης, κ. Αγγελική Τερζή. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ηρώο της πλατείας Ελευθερίας, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αγωνιζομένων και ηρωϊκώς πεσόντων Ελλήνων στα πεδία των μαχών.
Το υπόλοιπο σχολείο είχε συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή και περίμενε υπομονετικά την έναρξη της παρέλασης, που είχε οριστεί για τις 12 το μεσημέρι. Η γυμνάστρια του σχολείου μας, κ. Σοφία Καρατζά, είχε επιμεληθεί για την εμφάνιση των παιδιών και την άρτια οργάνωση των τμημάτων. Το πλήθος των μαθητών των σχολείων κι οι γαλανόλευκες, που κυμάτιζαν στο ανοιξιάτικο αεράκι, έκαναν την εικόνα πανέμορφη για τα παιδιά και τους περαστικούς.
Αν οι μαθητές κι οι μαθήτριες των σχολείων και των νηπιαγωγείων και τα μέλη των συλλόγων ικανοποίησαν τους πολίτες, που βρέθηκαν την Παρασκευή στην παρέλαση, οι στρατιώτες του 10ου Συντάγματος τους ενθουσίασαν με τον άψογο σχηματισμό τους και την εξαιρετική τους εμφάνιση. Δίκαια πήραν για μι ακόμα φορά το χειροκρότημα όλων!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου