Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ ... ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο η προγραμματισμένη δειγματική διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας με την ευθύνη της εκπαιδευτικού κ. Ματούλας Μακρυπούλια και την εποπτεία του Συμβούλου Γαλλικής Γλώσσας, κ. Λεωνίδα Παρτσανάκη. 

Τη διδασκαλία παρακολούθησαν οι συναδέλφισσες της κ. Μακρυπούλια, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με το Διευθυντή μας, κ. Δημήτρη Σιαμάγκα κι ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Σερρών, κ. Χρήστος Πράμας.
Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα στηρίχτηκε σ' ένα ευφάνταστο σενάριο της συναδέλφου, η οποία αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών τεχνικών και μέσων, οργάνωσε ένα βιωματικό εργαστήριο για τους μαθητές και τις μαθήτριές της, παιδιά όλα του δεύτερου τμήματος της Πέμπτης τάξης.
Ειδικότερα: η έναρξη της διδασκαλίας στηρίχτηκε στο παραδοσιακό έθιμο της πλεγμένης κλωστής, του Μάρτη, σύμβολο του ερχομού της Άνοιξης. Συνεχίστηκε με την προβολή ολιγόλεπτου φιλμ με πρωταγωνιστή δύο κατοικίδια ζώα, που ανήκουν στον κ. Σύμβουλο. Τα ζώα ήταν πάλι πρωταγωνιστές σε άλλο φιλμ κινούμενων σχεδίων, τα οποία μάλιστα ζωντάνεψαν απ' τους μαθητές, οι οποίοι έστησαν μια παράσταση κουκλοθέατρου. Η διδασκαλία συνεχίστηκε με φύλλα εργασίας, ασκήσεις που δούλεψαν οι μαθητές με τις ομάδες εργασίας τους, και, τέλος, ολοκληρώθηκε με ένα τραγούδι. 
Στο τέλος οι μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι απ' την πρωτόγνωρη εκπαιδευτική διαδικασία, παρουσία μάλιστα τόσων ανθρώπων, και ευχαριστημένοι απ' τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν. Ο κύριος Παρτσανάκης ευχαρίστησε τα παιδιά για το χρόνο που διέθεσαν στον ίδιο και τις συνεργάτιδές του και τα ρώτησε αν έχουν κάποιο μήνυμα να στείλουν σε άλλους μαθητές, που θα επισκεφτεί το επόμενο διάστημα. Οι συναδέλφισσσες της κυρίας Μακρυπούλια τη συνεχάρησαν για την προσπάθειά της κι ευχαρίστησαν το Διευθυντή για τη φιλοξενία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου