Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - 1η ΜΕΡΑ


Η παράδοση των τελευταίων ετών συνεχίστηκε και φέτος. Η Έκτη τάξη επισκέφτηκε την Αθήνα το διάστημα 4-6 Μαρτίου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων. Παρασκευή πρωί, λοιπόν, στις 7 η ομάδα των σαράντα ανθρώπων ξεκίνησε το τριήμερο ταξίδι της.

Στην αρχή κιόλας της εκδρομής οι μαθητές δέχτηκαν το πρώτο δώρο απ' το Σύλλογο Γονέων: το καπέλο με το ξεχωριστό, όμορφο χρώμα, που φέτος για πρώτη φορά έφερε και το λογότυπο του σχολείου. Στη συνέχεια η δασκάλα της Έκτης τάξης, κ. Τερζή, μοίρασε στα παιδιά τις μαθητικές ταυτότητές τους.
Το ταξίδι ήταν μακρύ κι οι στάσεις αναγκαίες κι ευχάριστες. η πρώτη στον Κορινό Πιερίας κι η δεύτερη κοντά στη Λαμία. Ο οδηγός μας, ο κ. Κώστας, υπομονετικός και ευγενικός, οδηγούσε ένα ολοκαίνουργιο άσπρο λεωφορείο, που προσέφερε πολλές ανέσεις στους επιβάτες και κυρίως την αίσθηση της ασφάλειας. 
Επιτέλους φτάνουμε στον προορισμό μας. πρώτη στάση το Αττικό Πάρκο, ένας σύγχρονος ζωολογικός κήπος με φιλοξενούμενα ζώα από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, η παράσταση με τα δελφίνια δεν θα πραγματοποιείται για όλο το Μάρτιο, καθώς είναι απαραίτητες οι τεχνικές εργασίες συντήρησης της πισίνας. Τις εντυπώσεις θα κλέψουν άλλα ζώα και πρωτίστως ένας απίθανος παπαγάλος.
Τα παιδιά με τους γονείς τους αφιερώνουν πάνω από δύο ώρες, για να δουν από κοντά όλα τα ζώα. Κάποια ξεχωρίζουν για την άγρια ομορφιά τους και προκαλούν το έντονο και δικαιολογημένο θαυμασμό μας. Η ξαφνική ανοιξιάτικη βροχή δεν μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση. Κάποιοι είναι πιο προνοητικοί κι έχουν μαζί τους ομπρέλες, άλλοι όχι.
Όλοι, όμως, θα θαυμάσουν σε λίγο το ουράνιο τόξο, αδιάψευστο μάρτυρα ότι η βροχή τελείωσε. Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι θαυμάσιος με ηλιοφάνεια και μέτρια θερμοκρασία, που έκανε τις περιηγήσεις στην πόλη της Αθήνας απολαυστικές είτε αυτές γίνονταν με το λεωφορείο είτε με τα πόδια.
Στη συνέχεια η γνωριμία με το ξενοδοχείο και η τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Γρήγορα η κούρασή μας μετριάστηκε απ' το μπάνιο και την αλλαγή των ρούχων και σύντομα οι μαθητές θα γνώριζαν το βασικό τρόπο μετακίνησης των κατοίκων της Αθήνας: το μετρό. Κάνοντας τη διαδρομή Αμπελόκηποι-Σύνταγμα σε λιγότερο από 10 λεπτά οι μαθητές θα ταξιδέψουν με ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο και θα ενθουσιαστούν με την ατχύτητα, τη συνέπεια και το πλήθος των επιβατών.
Η Βουλή, την οποία επισκεπτόμαστε αμέσως μετά, φωτίζεται υπέροχα τη νύχτα κι αρκετοί φωτογραφήθηκαν μπροστά απ' το επιβλητικό κτίριο όσο κι απ' τους αγέρωχους εύζωνες.
Ψηλά κυματίζει η σημαία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και της Ιορδανίας, καθώς ο ηγέτης της χώρας αυτής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Η παραμονή μας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη προκαλεί σε όλους μας συναισθήματα ευφορίας κι έντονη συγκίνηση.  
 Διασχίζουμε την πλατεία Συντάγματος, για να τη γνωρίσουμε από κοντά και να βρούμε κάτι γρήγορο για φαγητό. Η γιορταστική ατμόσφαιρα λόγω της περιόδου της Αποκριάς είναι εμφανής. Στο κέντρο της πλατείας σε μια μεγάλη σκηνή σύλλογοι απ' όλη την Αττική παρουσιάζουν χορούς και έθιμα σχετικά με τις αποκριές.
Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο και την απόλαυση της θέας απ' τον τελευταίο όροφο δίπλα στην πισίνα. Γρήγορα όλοι κατευθύνθηκαν στα δωμάτιά τους. Μια μέρα γεμάτη από επισκέψεις και εμπειρίες μας περίμενε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου