Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ...

Με τη μεγάλη ετήσια ημερήσια εκδρομή έκλεισε η φετινή χρονιά για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
Η μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Πόλη πανέμορφη και ταυτόχρονα τόσο αφιλόξενη για τα αυτοκίνητα αλλά και τους πεζούς, καθώς οι δρόμοι της είναι στενοί και τα πεζοδρόμια ανύπαρκτα. Πριν την κατασκευή της Εγνατίας οδού όσοι ταξίδευαν ανατολικότερα ήταν αναγκασμένοι να τη διασχίζουν επιβαρύνοντας περισσότερο την ατμόσφαιρα και προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της.   
Η αποζημίωσή τους ήταν η καταπληκτική θέα της ακρόπολης στην παλιά πόλη και η γαλήνη της θάλασσας, καθώς περνούσαν δίπλα της. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την τοποθεσία, για να απολαύσουν τη θέα του λιμανιού αλλά και τα σκαρφαλωμένα  στους γύρω λόφους σπίτια.
Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της πόλης είναι οι καμάρες της, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο. Με  μήκος 280 μέτρα και ύψος 25 μέτρα οι 60 αψίδες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες, ιδίως όταν βρίσκονται από κάτω τους. 
Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την Καβάλα βρίσκεται ο "πολυχώρος batis", μέρος που προσφέρεται για άνετη και ασφαλή διαμονή σχολικών ομάδων.  
Στο καθαρό, λειτουργικό και όμορφο περιβάλλον του μπορούν μικροί και μεγάλοι να παίξουν, να πάρουν το αναψυκτικό ή τον καφέ τους δίπλα στη θάλασσα ή ακόμα καλύτερα να απολαύσουν ένα πικ νικ με τους αγαπημένους τους φίλους.
Καθώς ο χρόνος είναι πάντα λιγοστός, όταν πολλοί άνθρωποι μετακινούνται μαζί και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε διαφορετικά μέρη, η αναχώρηση σήμανε στις 3.30'.  
Αναχωρώντας σταδιακά αφήσαμε πίσω μας το φιλόξενο χώρο του Μπάτη και αιχμαλωτίσαμε κάποιες εικόνες, τεκμήρια της παρουσίας μαθητών, γονέων και δασκάλων στην τελευταία του σχολικού έτους 2016-17 εκπαιδευτική επίσκεψη.
Λίγο πιο μακριά στο χωριό Κηπιά ένας νέος άνθρωπος, πιστός υπηρέτης της τέχνης του, δημιούργησε ένα χώρο, όπου εκθέτει τα έργα του. Πρόκειται για τον Θόδωρο Κοκκινίδη, τον ιδρυτή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων. O κ. Κοκκινίδης ξεκίνησε την πορεία σε ηλικία 16 ετών, όταν έφτιαξε το πρώτο του ομοίωμα, τον Μάικλ Τζάκσον.
Με περίσσια υπομονή, βασικό χαρακτηριστικό ενός καλλιτέχνη,  υποδέχτηκε, εξήγησε την τεχνική του και ξενάγησε στο χώρο του όλους τους μαθητές και τους συνοδούς τους, οι οποίοι σε ομάδες των 25-30 ατόμων επισκέφτηκαν το μουσείο.
Μικροί και μεγάλοι με την γλυκιά κόπωση μιας ευχάριστης εμπειρίας ξεκίνησαν το δρόμο της επιστροφής στις Σέρρες γεμάτοι από σκέψεις, συναισθήματα και πλούσιες εικόνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου