Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο εκπαιδευτικό μέρος της ετήσιας εκδρομής του σχολείου η Πέμπτη τάξη επισκέφτηκε την προηγούμενη Παρασκευή το μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Η μέρα ξεκίνησε με συννεφιά και μια ανοιξιάτικη μπόρα, όμως τίποτα δεν ήταν ικανό να αλλάξει το πρόγραμμα ούτε και τη διάθεση των εκδρομέων. 
Με ιδιαίτερη περηφάνια για το συμπατριώτη μας κορυφαίο επιστήμονα οι μαθητές στήθηκαν δίπλα στην προτομή του, για να έχουν παντοτινά τεκμήρια της έστω κι έμμεσης επαφής με το έργο μιας σπάνιας προσωπικότητας.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφτηκαν τους χώρους του μουσείου, περιεργάστηκαν τα εκθέματά του και στάθηκαν με προσοχή και ικανοποίηση στην έκφραση εκτίμησης και σεβασμού του Α. Αϊνστάιν προς τον Έλληνα συνάδερφό του, η οποία κατατέθηκε μέσω μιας επιστολής. 
Με φανερή την ικανοποίηση στα πρόσωπα των παιδιών για την μοναδική εμπειρία απ' την επίσκεψη στο μουσείο για τον Έλληνα, που δόξασε τη χώρας μας υπηρετώντας την επιστήμη του, πήραν το δρόμο της επιστροφής, για να ενωθούν με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου