Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΑΝΤΙΟ ...

Η σημερινή ημέρα μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, συναισθήματα λύπης και χαράς: χαράς, γιατί ολοκληρώθηκε μια σχολική χρονιά και όλοι μας οδεύουμε προς τις καλοκαιρινές διακοπές, και λύπης, γιατί μια τάξη, μια σημαντική ομάδα του σχολείου μας, η κινητήρια δύναμη για τη χρονιά που πέρασε, η ατμομηχανή του τρένου μας σήμερα λύνει τη σχέση της με τη σχολική μονάδα και τους ανθρώπους της.
Η εκκλησία ονομάζει αυτό το συναίσθημα χαρμολύπη, θέλοντας ακριβώς να συμπεριλάβει και τα δύο αυτά αντίθετα συναισθήματα. 
Ο πρωταγωνιστής της παράστασης που ανεβάσαμε στα"ΑΣΤΕΡΙΑ" διαπιστώνει κάποια στιγμή "Το δυσκολότερο στα ταξίδια είναι οι αποχαιρετισμοί". Σήμερα είναι η στιγμή του αποχαιρετισμού. Για σας το κουδούνι που μόλις ακούσαμε δύο φορές δεν θα ξαναχτυπήσει, το διάδρομο που οδηγούσε στην αίθουσά σας δεν θα τον ξαναδιαβείτε, τα σκαλοπάτια του πάνω ορόφου που οδηγούνε στην αίθουσα εκδηλώσεων και την αίθουσα μουσικής δεν θα τα ξανανεβείτε. Στο σχολείο μας δεν θα ξαναβρεθείτε ως μαθητές και τη δασκάλα σας όπως και όλους εμάς δεν θα μας ανταμώσετε με την ίδια ιδιότητα.
Τώρα ήρθε η στιγμή να περάσετε στο επόμενο στάδιο, η ώρα να γίνετε μέλη μιας άλλης ομάδας, αυτής του Γυμνασίου. Μακάρι κι εκεί να συναντήσετε ανθρώπους, που θα  νοιάζονται όσο κι οι δάσκαλοί σας στο σχολείο μας. Εμείς θα σας παρακολουθούμε και σ' αυτό το νέο σας ταξίδι και με χαρά και ικανοποίηση θα μαθαίνουμε για τις επιτυχίες σας. Μα περισσότερο θα νιώθουμε περήφανοι, όταν ακούμε ότι συνεχίζετε να είστε καλά παιδιά κι ότι θα γίνετε καλοί άνθρωποι.
Άλλη μια φράση άκουσα σήμερα, που μου έκανε κι αυτή μεγάλη εντύπωση. Αναρωτήθηκε ένας μαθητής: μετά από τέτοια πορεία η πατρίδα μας θα καταρρεύσει; Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, ως αποτέλεσμα της βαθιάς πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης, όμως σίγουρα δεν θα καταρρεύσει. Δεν πρόκειται να καταρρεύσει όσο εσείς έχετε στέρεα την πεποίθηση ότι είστε απόγονοι πολύ σπουδαίων ανθρώπων, ενός γένους που οδήγησε την ανθρωπότητα στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
Έχοντας αυτοπεποίθηση απ' τις γνώσεις που αποκτήσατε στο σχολείο μας, πίστη στο Θεό και στις εσωτερικές δυνάμεις σας, την αγάπη των γονιών σας και τις ευχές  των δασκάλων σας προχωρήστε με θάρρος στη ζωή και αγωνιστείτε για την Πατρίδα, για την οικογένειάς σας, για τον εαυτό σας. Οι στόχοι σας να είναι υψηλοί και οι προσπάθειές σας διαρκείς. Απογοητεύσεις, πρόσκαιρες αποτυχίες και προσωρινές ματαιώσεις να μην σας καταβάλλουν. Ο στόχος σας είναι το βουνό κι αν σας σας ενοχλεί το πετραδάκι στο παπούτσι, βγάλτε το και συνεχίστε πιο δυνατά.    Καλή αρχή στο Γυμνάσιο !!!
Είμαστε πολύ περήφανοι, που υπήρξατε μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου