Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΗΜΕΡΑ 1η

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε φέτος το τριήμερο 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017. Η ομάδα του σχολείου ήταν η πολυπληθέστερη των τελευταίων χρόνων και αριθμούσε 46 εκδρομείς. Μαθητές, γονείς και συνοδοί-δάσκαλοι επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και στις 7 το πρωί ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι προς την πρωτεύουσα. 
Πρώτη στάση στον Κορινό Πιερίας. Απαραίτητη διακοπή για ξεμούδιασμα, καφέ και τουαλέτα. Ο Όλυμπος απέναντι φάνταζε αγέρωχος με το επιβλητικό του ύψος και τα λιγοστά χιόνια στις βουνοκορφές του. Για κάθε σημαντικό στοιχείο του τόπου που επισκεφτήκαμε οι μαθητές μας έδιναν και τις πληροφορίες, που είχαν συλλέξει τις προηγούμενες ημέρες. 
Δεύτερη στάση στη Λαμία. Λίγο μετά φτάσαμε στο Κέντρο Ιστορικής Πληροφόρησης Θερμοπυλών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο με το άγαλμα του Λεωνίδα. Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του μπήκαμε στις αίθουσες πληροφόρησης και προβολής της 12λεπτης ταινίας, που αφηγείται μια απ' τις πιο σημαντικές μάχες της ιστορίας.
Η ταινία προβάλλεται σε 3D και δημιουργεί πλήθος συναισθημάτων, καθώς ο θεατής παρακολουθεί τη θυσία των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων στην προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία κατάκτησης της Ελλάδας και στη συνέχεια της Ευρώπης απ' τον Ασιάτη εισβολέα Ξέρξη.  
Επόμενη στάση στο ταξίδι προς την Αθήνα το Αττικό Πάρκο. Πλήθος κόσμου, κυρίως εκδρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται εκεί για να θαυμάσουν τα ζώα μα κυρίως τα δελφίνια. Κι αυτά αποζημιώνουν όλους μας με ένα πρόγραμμα που είχε απ' όλα: κινήσεις ακρίβειας μέσα κι έξω από το νερό, στροφές στον αέρα, τινάγματα, επικοινωνία με τους εκπαιδευτές τους και τον κόσμο, κλπ.
Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στον απέραντο χώρο του πάρκου. Ζώα από όλο τον πλανήτη περίμεναν τους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από κοντά και να παρατηρήσουν τις συνήθειές τους. Τα συναισθήματα ανάμεικτα: χαρά και ενθουσιασμός για τις πολύ όμορφες εικόνες, θλίψη και προβληματισμός για την ακούσια φυλάκισή τους σε έναν τόπο μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.
Με τις σκέψεις αυτές συνεχίσαμε το ταξίδι μας προς το ξενοδοχείο. Η μέρα δεν είχε τελειώσει, καθώς μας περίμενε η νυχτερινή βόλτα στην πλατεία Συντάγματος και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου