Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ... ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ

Κάτω απ' τον καταγάλανο ουρανό οι μαθητές κι οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων παρέλασαν μπροστά σε πλήθος κόσμου, που τίμησαν και πάλι την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Είχε προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών, κ. Θεολόγος, παρουσία των Αρχών του τόπου και της αντιπροσωπείας των σχολείων της πόλης αλλά και των οργανώσεων τέλεσε την επίσημη δοξολογία.

Τα πολιτικά τμήματα που προηγήθηκαν του στρατού ξεκίνησαν την παρέλαση στις 12 το μεσημέρι και τα χειροκροτήματα έδειχναν τον ενθουσιασμό των ανθρώπων, που παρακολουθούσαν την παρέλαση. των δύο τμημάτων του σχολείου μας προηγήθηκε η Σημαιοφόρος κι οι παραστάτες.
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του 18ου Δημοτικού σχολείου με την πανέμορφη στολή του σχολείου και το διακριτικό στο πέτο παρέλασαν με άρτια εμφάνιση και βηματισμό υπό την εποπτεία του γυμναστή του σχολείου, κ. Απόστολου Τζιούφα.
Στο τέλος της παρέλασης οι επίσημοι έδειξαν το σεβασμό τους για λογαριασμό όλων μας στα πρόσωπα των απογόνων του Μακεδονικού Αγώνα και των αναπήρων πολέμου.
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου