Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες δραστηριότητες για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έτσι όπως τις είχαν σχεδιάσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, κατά τις δύο πρώτες ώρες τα παιδιά ασχολήθηκαν με εικαστικές δημιουργίες, προβολές ταινιών, ακροάσεις, δραματοποιήσεις και συζητήσεις σχετικά με το θέμα.

Κατά το δεύτερο δίωρο υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ Σερρών, κ. Βούλα Γιαγκάζογλου, η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας. Η κ. Γιαγκάζογλου παρουσίασε το παραμύθι της "Νταν Νταν Τέλης ο Σοφός Κουνέλης" σε μια διαδραστική εκδοχή, την οποία παρακολούθησαν και απόλαυσαν όλοι οι μαθητές, που χωρίστηκαν σε δύο μεγάλες ομάδες. 
Την ίδια περίοδο το σχολείο μας επισκέφτηκε ο συντοπίτης μας αθλητής Απόστολος Τασκούδης, ο οποίος διακρίθηκε στο άθλημα της ελευθέρας πάλης κατακτώντας σε Ολυμπιακούς Αγώνες την 7η θέση. Ο διακριθείς σε πάμπολλους αγώνες μίλησε στα παιδιά για τους αγώνες, τις θυσίες και τη διαρκή προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές αλλά ταυτόχρονα και τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζουν στους αγώνες, καθώς κατακτούν τους στόχους τους. 
Χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες τα παιδιά συμμετείχαν σε αγώνες επίδειξης και σε παρουσιάσεις μη διαδεδομένων αθλημάτων. 
Με την φροντίδα και την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου, κ. Απόστολου Τζιούφα, το σύνολο των μαθητών και των μαθητριών πήρε μέρος σε κάποια απ' τις δραστηριότητες και μοιράστηκαν μεταξύ τους μια εμπειρία γεμάτη από χαρά και παιχνίδι. 
Η δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε εντός του σχολείου, στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις έως σήμερα ήταν αυτή που περιελάμβανε χορό και τραγούδι.
Στο πλαίσιο της κιναισθητικής άσκησης η δασκάλα της μουσικής, κ. Πόπη Σισμάνη, με τη συνέργεια της καθηγήτριας Αγγλικών, κ. Δήμητρας Μηνά, και του γυμναστή του σχολείου μας, κ. Τζιούφα, παρουσίασαν χορούς και τραγούδια, με τα οποία τα παιδιά διασκέδασαν και ψυχαγωγήθηκαν.
Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτώβρη και πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια. Με προτροπή του Υπουργείου οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στους γονείς και στην κοινωνία γενικότερα, για αυτό γίνεται προσπάθεια να παίρνουν και την ανάλογη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου