Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 31ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με σύνθημα "Αποταμιεύω ... για να έχω" και οδηγό τη λαϊκή παροιμία της διπλανής φωτογραφίας οι μαθητές κι οι μαθήτριες του 18ου Δημ. Σχολείου τίμησαν χθες Δευτέρα 31 Οκτωβρίου την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης.

Τα παιδιά του πρώτου τμήματος της Έκτης τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Ελένης Τουλουμτζή, δραματοποίησαν το παραμύθι "Η τσεπούλα κι ο κουμπαράκος" στέλνοντας το μήνυμα της συνετής διαχείρισης των πόρων με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας και για μελλοντική χρήση.
Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε ασφυκτικά με το σύνολο των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή το περιεχόμενο της εκδήλωσης. 
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης παίρνοντας θάρρος απ' τη φυσική παρουσία της δασκάλας τους ξετύλιξαν όλη την ιστορία στηριζόμενοι και στην αφήγηση της κ. Τουλουμτζή. Δίκαια πήραν στο τέλος το ένθερμο χειροκρότημα όλων.
Στο μεταξύ τα παιδιά των μεγάλων τάξεων είχαν αφιερώσει ένα μέρος του διδακτικού χρόνου στην παρουσίαση του θέματος και κατόπιν μετά από την ευαισθητοποίησή τους για αυτό το τόσο σημαντικό για τη ζωή τους ζήτημα παρουσίασαν τις σκέψεις τους είτε σε κείμενο είτε σε εικαστική δημιουργία.
Επιτροπή αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αξιολόγησε τις προσπάθειές τους και βράβευσε τις δημιουργίες που ξεχώρισαν. 
Το έπαθλο ήταν ένας κουμπαράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτήρίου για το πρώτο έργο κάθε τμήματος. Το έπαθλο για το πρώτο τμήμα της Έκτης τάξης πήρε ο μαθητής που υποδύθηκε το ρόλο... ποιου άλλου; του κουμπαράκου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου