Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ... ΞΕΚΙΝΑΜΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάνε τα έργα υποδομών στο διπλανό οικόπεδο, ώστε με τη λήξη τους να ενσωματωθεί στην αυλή του σχολείου μας. Η προσπάθεια τριών ετών πλησιάζει στο τέλος της. Η όψη του οικοπέδου σε τίποτε δεν θα θυμίζει αυτή που είναι τώρα, καθώς η πρόσβαση από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη προβλέπεται να έχει μια μεγάλη πόρτα για τα βαρέου τύπου οχήματα, που θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου. 
Αναπόφευκτα τα δέντρα, που σήμερα βρίσκονται στο όριο του οικοπέδου, θα πρέπει να κοπούν, για να γίνει η νέα περίφραξη. Η αχλαδιά και οι λεύκες δεν θα προσφέρουν ξανά ούτε φρούτα ούτε σκιά στους επισκέπτες. Στη θέση τους θα μπουν νεαρής ηλικίας δέντρα συμβατά με το περιβάλλον, στο οποίο παίζουν παιδιά.  
Η εικόνα του οικοπέδου σε τίποτε δεν θα θυμίζει το παλιό οικόπεδο, αφού στην έκτασή του προβλέπεται η κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ και ενός γηπέδου βόλεϊ, παρτέρια με λουλούδια, δεντροφύτευση και, κυρίως, ενός συστήματος απορροής των βρόχινων υδάτων. 
Καθώς όλο το οικόπεδο θα στρωθεί με πορόλιθο, αυτό είναι το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, θα κάνει - με την λήξη των εργασιών και την παράδοση προς χρήση - το χώρο ευπρεπή και καθαρό, που σε συνδυασμό με το διπλανό πάρκο, θα αποτελεί για το σχολείο μας και την ευρύτερη περιοχή κόσμημα και χώρο αναψυχής, εκτόνωσης και παιχνιδιού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου