Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία στο ολοήμερο έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν οι μαθητές 
των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι, καθώς επίσης και οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).
Επίσης, προβλέπεται η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών, πριν τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος μετά το τέλος της 2ης ώρας του (δηλαδή στις 15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών για τα δημοτικά. Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς. Ο ελάχιστος αριθμός  για τη λειτουργία του τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών οι 10 μαθητές. 
Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν από τους γονείς/κηδεμόνες έως τις 21 Ιουνίου.  Τα σχετικά έντυπα θα δίνονται απ' το σχολείο μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου