Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ

Στην κατάφυτη πλαγιά του Ρούπελ και κάτω από τη σκιά του μαρμάρινου μνημείου των ηρωικών πεσόντων στρατιωτών, εκατοντάδες κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το διήμερο Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ και την παράδοσή τους στους Γερμανούς κατακτητές. Συνολικά 30 αναβιωτές φορώντας αυθεντικές στολές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παρουσίασαν δραματοποιημένη την εικόνα των τελευταίων ωρών της Μάχης των Οχυρών και της συγκινητικής παράδοσής τους από τους Έλληνες στους Γερμανούς κατακτητές μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα και τη συνθηκολόγηση που είχε επιτευχθεί.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της 10ης Ταξιαρχίας και του Δήμου Σιντικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το 18ο Δημοτικό Σχολείο πήρε μέρος στο 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τη μάχη των Οχυρών Ρούπελ και βραβεύτηκε για την ψηφιακή δημιουργία του μαθητή της Έκτης τάξης, Γρηγόρη Κούρλιου.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι από τη σημερινή αναβίωση της μάχης στο οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου