Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ... ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ"

Την Τρίτη 21 Απριλίου η Πέμπτη τάξη παρουσίασε στους δασκάλους και στα παιδιά του Δ1 και Δ2 το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα "Από το εγώ ... στο εμείς - Εμείς κι οι άλλοι", που σκοπό είχε να καλλιεργήσουν οι μικροί μαθητές την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους να ανακαλύψουν πράγματα στον εαυτό τους που μπορούν να κάνουν κι άλλα που δεν μπορούν, να συνεργάζονται, να αναγνωρίζουν τα όριά τους με τρόπο θετικό και να θέτουν στόχους για το μέλλον. 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιανουαρίου. 
Συνεργάστηκαν η καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Δήμητρα Μηνά, διδάσκοντας το παιχνίδι Secret friends.Τα παιδιά της Πέμπτης δώρισαν στα παιδιά της Τετάρτης τάξης το πορτρέτο τους, που αφορούσε τη συμπεριφορά τους, την οποία είχαν καταγράψει.
Επίσης, η μουσικός του σχολείου μας, κ Σισμάνη Πόπη, έδωσε μια ευχάριστη νότα στην παρουσίαση με τη μουσική της.  Ακολούθησε η προβολή του βίντεο με τον Τσάρλι Τσάπλιν, που στα 70ά γενέθλιά του του μιλάει για το πότε πραγματικά να αγαπάει τον εαυτό του. 
Το κάθε παιδί μας ανέλυσε τι σημαίνει αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμός, ωριμότητα, ειλικρίνεια, αλήθεια, αγάπη, ζωή, κατανόηση. 
Δημιουργώντας ένα κύκλο και ένα κουβάρι στο κέντρο του οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους και περιγράφουν ένα θετικό στοιχείο για τον εαυτό τους.
 Στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο "Το νησί των συναισθημάτων" του Μάνου Χατζιδάκι.
Ακούσαμε το παραμύθι των συναισθημάτων και παίζοντας παντομίμα δείξαμε τα συναισθήματα που καταγράφηκαν. 
Η παρουσίαση του προγράμματος τελείωσε αφήνοντας σε όλους μας ανάμεικτα συναισθήματα αλλά σίγουρα κυριάρχησε η χαρά και η ικανοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου