Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα Σερρών.  Αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων του σχολείου μας, που συναντήθηκε από νωρίς στο σχολείο, παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις. 




Λίγο μετά τις 10.00΄ στην εκκλησία εισήλθε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σερραίων και την Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κόλλια-Τσαρουχά. Αφού προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, κατευθύνθηκε στην ειδική τιμητική θέση, που του είχε ετοιμαστεί.



Με τη λήξη της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγος, προσφώνησε τον Παναγιότατο Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, και του παρέδωσε τα δώρα της τοπικής εκκλησίας εις ανάμνηση της επισκέψεώς του στην ενορία του Αγίου Νικήτα, μια εικόνα του Αγίου προστάτη και πολιούχου, Νικήτα του Μάρτυρα, εν Σέρρες αθλήσαντα και μια οστεοθήκη με οστό του λειψάνου του Πατριάρχου και Εθνομάρτυρα Γρηγορίου του Ε΄. Ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας και του χάρισε μια ποιμαντική ράβδο, ενώ στον προϊστάμενο του ναού δώρισε ένα δισκοπότηρο, αμφότερα κατασκευασθέντα στην Κωνσταντινούπολη. 

Κατά την αναχώρησή του απ' το ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κοντοστάθηκε, για να συνομιλήσει και να ευχηθεί στους μαθητές και τους δασκάλους του 18ου Δημοτικού Σχολείου.  


Στη συνέχεια σύσσωμη η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και του παρέδωσε το αναμνηστικό δώρο μας, μια εικόνα της Παναγίας κατασκευασμένη από μέσα, που χρησιμοποιούμε στο σχολείο μας. Η ικανοποίηση που πήραμε μαζί με την ευλογία του Πατριάρχη μας και τις ευχές του για υγεία και πρόοδο, μας έκανε όλους χαρούμενους. 
Οι μνήμες και η σημερινή εμπειρία θα μας συντροφεύουν για πάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου