Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ., με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, κάποια τμήματα του σχολείου μας παρακολούθησαν μια εξ αποστάσεως εκδήλωση,  συγκεκριμένα μια μουσικοθεατρική αφήγηση του παραμυθιού "Οδός Αλκυόνης" και συζήτηση για την κατανόηση της αναπηρίας. Την αφήγηση του παραμυθιού έκανε η καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του ΑΠΘ και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα. Στη μουσική και τα τραγούδια την πλαισίωσαν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής-μουσικοί Κατερίνα Κάργιου και Λευτέρης Πασσιάς.


 

Επίσης όλα τα τμήματα του σχολείου, παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετική με το θέμα, της εκπαιδευτικού του τμήματος ένταξης κ. Αντωνοπούλου Αθανασίας.





1 σχόλιο: