Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ.... ΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Είναι χρέος του σχολείου μας να διαφυλάττει όχι μόνο την εθνική μας ταυτότητα αλλά και να καλλιεργεί την τοπική του ιστορία αναδεικνύοντας κάθε στοιχείο που ως ψηφίδα συμπληρώνει την εικόνα του. Στο πλαίσιο αυτό οι ομάδες των τάξεων και των τμημάτων εντάσσουν στη σχολική ζωή τους δράσεις με σχετικό περιεχόμενο. 
Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους στην περιοχή μας υπήρχαν πολλοί λαχανόκηποι, που τροφοδοτούσαν τη λαϊκή αγορά με προϊόντα άριστης ποιότητας. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου μας αποφάσισε τη δημιουργία σχολικού κήπου εντός της αυλής, απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ακόμα και μεταφέρθηκε για το επόμενο σχολικό έτος.  
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου η δασκάλα του Β1, κ. Μανταρλή κι δασκάλα του Β2, κ. Τζιάτζιου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτέρας τάξης, υλοποιώντας πρόγραμμα με συναφές περιεχόμενο προσκάλεσαν το γεωπόνο και πατέρα μαθητή μας, κ. Ζαχαρία Καταρτζή, να μιλήσει για τα φυτά και την σημασία τους, καθώς και να δείξει τον τρόπο με τον οποίο τα φυτεύουμε και τα φροντίζουμε!! 
Από δίπλα του ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, συμμετέχοντας στη διαδικασία αυτή φύτεψε και πότισε ένα φυτό δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά!! Εμπειρίες όμορφες και αλησμόνητες για μικρούς και μεγάλους!!! 
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καταρτζή για το χρόνο που αφιέρωσε για τα παιδιά του σχολείου μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου