Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

World Orienteering Day

 World Orienteering Day  για τους μαθητές/τριες της Γ τάξης του 18ου Δ.Σ. Σερρών

Στις 14 Μαϊου 2019 διεξήχθη στο 18ο Δ.Σ. Σερρών ακόμη ένα παιχνίδι αγωνιστικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού Orienteering. Συμμετέχοντες ήταν οι μαθητές/τριες των Γ1 και Γ2 τάξεων, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ομάδες των 2 ατόμων κρατώντας ένα χάρτη του σχολείου και μια κάρτα εκκίνησης. Υπήρχαν στην αυλή κρυμμένα φαναράκια Orienteering που έπρεπε προσανατολιζόμενοι με τον χάρτη να βρουν, να διαβάσουν την ερώτηση (με θέμα πληροφορική) και να σημειώσουν με τον χρωματιστό μαρκαδόρο Σ για σωστό ή Λ για λάθος στην κάρτα εκκίνησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το παιχνίδι από τη μεριά της οργάνωσης (στησίματος), την οποία επιμελήθηκαν οι μαθητές/τριες των Δ1 και Δ2 τάξεων με την κ. Μαρία Γκουτουλούδη-εκπ/κό πληροφορικής του σχολείου. Τις προηγούμενες μέρες, βοήθησαν να δημιουργηθούν τα φαναράκια και την ημέρα του παιχνιδιού τα έκρυψαν στην αυλή σε σημεία που έδειχναν οι δύο χάρτες (χάρτης Α και χάρτης Β). Έπειτα έστησαν θρανία για την γραμματεία έναρξης και γραμματεία τερματισμού, κόλλησαν αφίσες και μπήκε ο καθένας στον ρόλο του για να βοηθήσει περαιτέρω στην διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Στο τέλος καταχώρησαν στο excel χρησιμοποιώντας ένα Laptop όλα τα δεδομένα που χρειαζόταν για να γίνει υπολογισμός των νικητών/τριών του παιχνιδιού (όνομα, επίθετο, ομάδα, τάξη, χρόνος εκκίνησης, χρόνος τερματισμού, σωστές απαντήσεις).

Την επόμενη μέρα στο σχολείο, απένειμαν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες της Δ τάξης διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες του orienteering και ανακοίνωσαν τις νικήτριες ομάδες δίνοντάς τους ένα συμβολικό βραβείο.
Η όλη δράση καταχωρήθηκε στην επίσημη παγκόσμια ιστοσελίδα Orienteering http://worldorienteeringday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου