Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

Σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2018-19 την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019. Το πρώτο μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Έκτης τάξης, που αποφοιτούσαν από το σχολείο μας. 
Ο δάσκαλος της τάξης, κ. Χρήστος Σαπουντζής, επιμελήθηκε το περιεχόμενο του πρώτου μέρους, που περιελάμβανε μια ιστορική αναδρομή με φωτογραφίες της πορείας της τάξης και αποχαιρετιστήριους λόγους από μαθητές της Έκτης και Τετάρτης τάξης. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Εύη Τσανατσίδου, παρέδωσε τα αναμνηστικά δώρα στους απόφοιτους και τους ευχήθηκε να έχουν μια αντίστοιχα καλή πορεία στη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο. 
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του σχολείου μας, Δημήτρης Σιαμάγκας, αποχαιρέτησε τα παιδιά της Έκτης εξαίροντας το χαρακτήρα τους και τις προσπάθειες όλων των εκπαιδευτικών, με τους οποίους συνεργάστηκαν τα έξι χρόνια της φοίτησής τους στο 18ο Δημοτικό Σχολείο. 
Η γιορτή λήξης συνεχίστηκε στην πίσω αυλή, που προσέφερε τη σκιά της στους μαθητές  και τους καλεσμένους μας. Το μουσικό μέρος επιμελήθηκε η  μουσικός του σχολείου μας, κ. Πόπη Σισμάνη, που αξιοποίησε άλλη μια φορά τις δεξιότητες μαθητών μας. 
Τη σκυτάλη πήραν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους δίδαξαν οι γυμνάστριες του σχολείου μας, κ.κ. Ιφιγένεια Βαλκάνη και Έφη Θεοχαρίδου. 
Στη συνέχεια ακολούθησαν τα παιχνίδια διαγωνιστικού χαρακτήρα, που διασκέδασαν τα παιδιά και κράτησαν αμείωτο το κέφι τους και τον ενθουσιασμό τους. 
Μια πανέμορφη χορογραφία των παιδιών της Πρώτης τάξης έκανε όλους μας να ταξιδέψουμε νοερά στις θάλασσες και τα πελάγη, όπως τα "όνειρα των παιδιών που είναι σαν άσπρα καράβια".  
Σειρά πήρε μια ομάδα κοριτσιών, για να παρουσιάσουν μια χορογραφία μοντέρνου χορού, την οποία προετοίμασαν τις τελευταίες μέρες λίγο πριν το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς. Καθώς η ώρα προχωρούσε και ο ήλιος ανέβαινε ψηλά - όπως κι η θερμοκρασία - τα παιδιά άρχισαν να αναρωτιούνται πότε θα έρθει ο παγωτατζής. 
 Για το τέλος της γιορτής η μουσικός είχε επιμεληθεί όμορφα τραγούδια που σκόρπισαν τη θλίψη του αποχωρισμού και άφησαν γλυκιές αναμνήσεις από μια χρονιά που αποχαιρέτησε την τάξη που είχε τους λιγότερους μαθητές και ένα μόνο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου