Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών του σχολείου και των προσκεκλημένων προπονητών και αθλητών οργάνωσε αθλητικά παιχνίδια και δραστηριότητες προσπαθώντας έτσι να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών του, ώστε να συμμετέχουν αβίαστα και ευχάριστα σ’ αυτές. 
Συντονίστρια και υπεύθυνη του περιεχομένου των δράσεων η γυμνάστρια του σχολείου μας, κ. Σοφία Καρατζά, κι η συνάδελφός της, κ. Έφη Θεοχαρίδου. Οι δύο εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση των αθλημάτων και επέβλεπαν τη ροή του προγράμματος μέχρι τη λήξη του.

Η κ. Βιβή, που διδάσκει παραδοσιακούς χορούς κατά τις απογευματινές ώρες στα παιδιά του σχολείου, ξεκίνησε την ημέρα των κοινών δράσεων με τα παιδιά της ομάδας της να παρουσιάζουν τρεις παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Τα αγόρια και τα κορίτσια, που συμμετέχουν στο χορευτικό τμήμα έδειχναν χαρούμενα, καθώς χόρευαν στους ήχους των αγαπημένων δημοτικών τραγουδιών.
Ο κ. Νίκος Καραγκιόζης, προπονητής Ακαδημιών Βόλεϊ, έδειξε στα παιδιά τις βασικές κινήσεις του αθλήματος και οργάνωσε δράσεις με περιεχόμενο τα σημαντικότερα βήματα των αθλητών του βόλεϊ (πάσα, υποδοχή, καρφί). Απ’ το νέο γήπεδο του βόλεϊ πέρασαν όλα τα παιδιά των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων, που έδειξαν ενθουσιασμό και ζήλο στις ασκήσεις επίδειξης.
Η κ. Έφη Γκλίτση, του Ομίλου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού, οργάνωσε αντίστοιχες δράσεις για σχεδόν όλες τις τάξεις, δείχνοντας τα αθλήματα του πεδίου της κατά τρόπο παιγνιώδη και χαρούμενο.
 Οι μαθητές/τριές μας πήραν μέρος σε ένα πρόγραμμα που συνδύαζε ψυχαγωγία και άσκηση με σκοπό τον προσανατολισμό τους προς έναν πιο υγιή τρόπο ζωής και βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου