Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο αγιασμός στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2018-19. Ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες, που επέστρεψαν μετά από τρεις μήνες περίπου στο φυσικό τους χώρο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα παιδιά της Πρώτης τάξης, που ξεκινούν τη σχολική τους ζωή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους ευχήθηκε κάθε χαρά και προκοπή ζητώντας απ' τα μεγαλύτερα παιδιά να μεριμνήσουν, ώστε να νιώσουν από την πρώτη κιόλας ημέρα στο σχολείο άνετα, ασφαλή και αποδεκτά. 
Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγος, αφού τέλεσε τον αγιασμό συνομίλησε με τα παιδιά διερευνώντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να τα ευχηθεί να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο. Ακόμα τα διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται διαρκώς στη σκέψη του και στις προσευχές του και ζήτησε να μελετούν με όρεξη τα μαθήματά τους και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους. 
Στο φετινό μας αγιασμό παραβρέθηκαν και μετέφεραν τις ευχές τους στους μαθητές και στις μαθήτριές μας μέσω του Διευθυντή του σχολείου η Βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, κ. Χρήστος Πράμας, και πλήθος κόσμου ανάμεσα στο οποίο γονείς και αρκετοί παππούδες και γιαγιάδες. 
Αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους μας στο Γραφείο των εκπαιδευτικών. Εκεί ο σεβασμός ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην αποστολή των εκπαιδευτικών και στις συνέπειες που έχει το έργο τους στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, καθώς και στη σημασία της αρμονικής συνεργασίας των επαγγελματιών και των φυσικών παιδαγωγών, δηλαδή εκπαιδευτικών και γονέων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου