Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ 2017

Τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Μαΐου πήρε μέρος το σχολείο μας στις εκδηλώσεις "ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ 2017" με θεατρική παράσταση, η οποία είχε έντονα μουσικά στοιχεία, τα οποία στήριξε πολυμελή χορωδία, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες απ' την Πέμπτη και Έκτη τάξη του σχολείου μας. 
Η μουσικός του σχολείου μας, κ. Πόπη Σισμάνη, που είχε την επιμέλεια του μουσικού σχήματος, από νωρίς συνόδεψε τα παιδιά στο αμφιθέατρο "Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του ΤΕΙ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις. 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν μια παράσταση, στην οποία το εύρος της συμμετοχής ανταγωνίστηκε επάξια τον πλούτο των κουστουμιών. Άξιες συγχαρητηρίων οι μητέρες των παιδιών, που θυσίασαν χρόνο απ' την προσωπική τους ζωή για να ράψουν τα πανέμορφα κουστούμια των παιδιών. 
Απ' τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, κκ. Δανιήλ και Ψυρούκα, που με τις μαριονέτες τους όχι μόνο βοήθησαν τη ροή της ιστορίας κάνοντάς την πιο κατανοητή στα παιδιά αλλά ενθουσίασαν όλους τους θεατές με τις ικανότητές τους. 
Η παράσταση, η οποία βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην Α'  τάξη του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, είχε δυνατές συγκινήσεις, ιδίως όταν τα μουσικά μέρη απέδωσαν μαθήτριες, που τραγούδησαν μόνες τους επιδεικνύοντας τις φωνητικές τους ικανότητες. 
Οι δύο παραστάσεις ήταν μια συνέργεια πολλών εκπαιδευτικών πολλά σχολεία με συντονίστρια την κ. Αγγελική Τερζή, η οποία  κατά το παρελθόν εργάστηκε στο σχολείο μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου