Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Διευθυντές και οι Διευθύντριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας στο Νέο Σκοπό προσκεκλημένοι των στελεχών του κέντρου για μια ενημέρωση, που πολύ διέφερε από όσες παρακολουθήσαμε κατά το παρελθόν. 
Η ενημέρωση δεν είχε μόνο θεωρητικό μέρος, καθώς οι κυρίες Μαρία Λίγκα, Χρύσα Καρρά και Νίκη Βογιατζή επεκτάθηκαν πέρα από τις πληροφορίες που μας έδωσαν, σε πρακτικά ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου.
Έτσι, μέσα στο στίβο, που φιλοξενούσε την ημερίδα τα άλογα-συνεργάτες των στελεχών του Κέντρου έκαναν αυτό που κάνουν κάθε ημέρα. "Δάνεισαν" τα πόδια τους σε άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες προσφέροντας ίαση αλλά και ικανοποίηση.  
Το λόγο πήραν οι ίδιοι οι θεραπευόμενοι, μικροί και μεγάλοι, πιστοποιώντας το λόγο των στελεχών. Η σχέση τους με τα άλογα και το Κέντρο συνολικά μας είπαν ότι είναι ισχυρή και τους νιώθουν ως οικογένεια. Παρά το ότι η λειτουργία του Κέντρου στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία αρκετών μελών - υποστηρικτών του δεν παύει να χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων μας.
Τα σχολεία εκτός από ημερήσιες εκπαιδευτικές επισκέψεις μπορούν να σχεδιάζουν βραχύχρονα ή μακροχρόνια προγράμματα, καθώς το Κέντρο δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης ιππασίας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μας παρουσίασε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.


Η πλέον συγκινητική στιγμή ήταν όταν μια κυρία απ' την Κατερίνη μας μίλησε για τις εμπειρίες της στη θεραπευτική ιππασία μετά από 4 μόλις μαθήματα που έκανε στο ΚΕΘΙΣ. Η θέλησή της να ξεπεράσει τα προβλήματά της της επέτρεψαν να νικήσει το φόβο των πρώτων ημερών και με μόλις 4 μαθήματα να νιώθει το σώμα της πολύ διαφορετικό. 


Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει επίσκεψη με τις μικρές τάξεις στο χώρο του Κέντρου για το τρίτο τρίμηνο με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τους ανθρώπους του ΚΕΘΙΣ, να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους σκοπούς του, να επισκεφτούν τον περιβάλλοντα χώρο που φιλοξενεί πλήθος ζώων (κότες, πάπιες, χήνες, κατσίκια, σκύλους, γάτες, γουρούνια, κ.ά.), να κάνουν ιππασία με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου   και να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα πιο αγαπημένα, πιστά και περήφανα ζώα: το άλογο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου