Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την παρασκευή 24 Μαρτίου οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Πέμπτης τάξης τίμησαν με τη γιορτή, που ετοίμασαν με τη συνδρομή και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Ζωής Βερβέρη και Χαράλαμπου Σαΐτογλου, την επέτειο της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου 1821.
Με δύναμη και ρεαλισμό αφηγήθηκαν ιστορίες της Παλιγγενεσίας του Έθνους. Μέσα από σύντομα δρώμενα, μικρά σκετς και εξαίσιες δραματουργίες ζωντάνεψαν το χρονικό της επανάστασης, που έμελλε να οδηγήσει ένα σκλαβωμένο έθνος στο άπιαστο για 4 αιώνες όνειρο: τη δημιουργία ελεύθερου κράτους.
Στη γιορτή πήρε μέρος το σύνολο των μαθητών της Πέμπτης τάξης για τις ανάγκες της παρουσίασης αλλά και της Έκτης τάξης για την ανάγκη μουσικής επένδυσης της παράστασης. Για το σκοπό αυτό φρόντισε η δασκάλα Μουσικής κ. Πόπη Σισμάνη.
Δάσκαλοι και μαθητές απέσπασαν το αυθόρμητο χειροκρότημα για την έμπνευσή τους,  τους κόπους τους και, κυρίως, για το αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παράστασης έπαιξαν οι παραδοσιακές φορεσιές με τις οποίες τα παιδιά βοηθήθηκαν να αποδώσουν ρόλους πρωτόγνωρους.
Καθώς το σχολείο μας δεν θα συμμετείχε με τμήματα μαθητών στην παρέλαση παρά μόνο με τη Σημαιοφόρο και τους Παραστάτες, στο τέλος ο Διευθυντής του, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, παρέδωσε τη σημαία του σχολείου στη σημαιοφόρο, Δέσποινα Παντολέων, μαθήτρια της Έκτης τάξης, για να εκπροσωπήσει το σχολείο στην παρέλαση της επόμενης ημέρας.
Χρόνια Πολλά και ελεύθερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου