Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ

Το εργοστάσιο βιοκαυσίμων στο Παραλίμνιο επισκέφτηκαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Είναι η δεύτερη φορά, που το σχολείο μας επισκέπτεται το χώρο αυτό παραγωγής αναγνωρίζοντας τη σημασία της αειφορίας στη ζωή μας. 
Ήδη από το πρωί ο υπεύθυνος προσωπικού μας περίμενε και μας καλωσόρισε στην είσοδο του κτιρίου Διοίκησης και μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα μας παρέδωσε στον υπεύθυνο παραγωγής, για να αρχίσει η ξενάγησή μας.
Τα παιδιά άκουγαν με προσοχή τον υπεύθυνο διατυπώνοντας τις δικές τους ερωτήσεις και απορίες για το είδος του καυσίμου, τη χρησιμότητα και τον τρόπο επεξεργασίας του. Φύγαμε απ' το εργοστάσιο πλήρως ικανοποιημένοι και περήφανοι, που μια τέτοια μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην περιοχή μας.
Ο επόμενος σταθμός μας ήταν το κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού και οι εγκαταστάσεις του τοπικού συλλόγου "Κερκινίτης". Σε ένα μεγάλο κανάλι, που δημιουργήθηκε πριν 80 περίπου χρόνια για τις ανάγκες αποξήρανσης της λίμνης του Αχινού, βρίσκεται ένα φυσικό κωπηλατοδρόμιο, που θα το ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας.
Οι υπεύθυνοι του συλλόγου μας μίλησαν για το σύλλογο και μας άφησαν να δοκιμάσουμε λίγο απ' την προπόνηση των αθλητών. Όμως μάθαμε ο γιος του κ. Σουλαρίδη, που μας βοήθησε στην ξενάγηση, κλήθηκε την προηγούμενη μέρα απ' τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, για να στελεχώσει την ομάδα ενόψει διεθνών αγώνων.
Ευχόμαστε ο σύλλογος του Πεθελινού να βγάλει και Ολυμπιονίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου