Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΚΟΠΟ ...

Το Λαογραφικό Μουσείο Νέου Σκοπού επισκέφτηκαν οι τάξεις Τρίτη και Τετάρτη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των οργανωμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων του πρώτου τριμήνου.
Στο φιλόξενο χώρο του μουσείου συναντήσαμε την κ. Αναστασία Φόρογλου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που μας έκανε την τιμή να μας ξεναγήσει στους χώρους του και να μας μιλήσει για τα εκθέματά του.
Το μουσείο αποτελεί το στολίδι του χωριού και σ' αυτό οι κάτοικοί του έχουν συγκεντρώσει εκθέματα, που τα δώρισαν οι παλαιότεροι, για να μεταφερθεί η ιστορική γνώση στους νεότερους.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου θεραπευτικής ιππασίας λίγο έξω από το χωριό, για να δούνε από κοντά τα υπέροχα και περήφανα ζώα, που αξιοποιούνται σε προγράμματα θεραπείας ατόμων με αναπηρίες.
Η εμπειρία της επαφής με το άλογο θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας κι ακόμα περισσότερο η ζεστή υποδοχή των ανθρώπων του Κέντρου που με υπομονή και αληθινή αγάπη στηρίζουν τόσο τους ανθρώπους με αναπηρίες όσο και τους πολύτιμους θεραπευτές τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου