Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ...

Στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε η Τετάρτη και η Έκτη τάξη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, με προορισμό το ναό του Αγίου Δημητρίου και την κρύπτη, όπου μαρτύρησε ο Άγιος σύμφωνα με τ ην παράδοση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον ιερό χώρο με δέος και θαυμασμό ξεκινώντας με άριστες εντυπώσεις την ημέρα.  
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε την επίσκεψη στα γλυπτά με τον  τίτλο "Μαγεμένες", τα οποία αποτελούσαν ξεχωριστή έκθεση αλλά στον ίδιο χώρο με τα υπόλοιπα εκθέματα. Το πρώτο μέρος της επίσκεψης υπήρξε εντυπωσιακό τόσο από τα ίδια τα εκθέματα όσο και από τον ξεναγό, τον οποίο είχαμε συναντήσει και στο εργοστάσιο σοκολάτας.  
Στη συνέχεια μπήκαμε στο χώρο έκθεσης των μουσικών οργάνων και των εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων. 

Οι ξεναγοί μας ήταν πολύ περιγραφικοί και κατατοπιστικοί διατηρώντας υψηλό το ενδιαφέρον μας. Δάσκαλοι και μαθητές είχαν ήδη γνωρίσει τα εκθέματα μέσα από το διαδίκτυο και η βιωματική εμπειρία αύξανε κατακόρυφα τα συναισθήματα όλων.
Φύγαμε από την έκθεση με τη σκέψη ότι οι πρόγονοί μας υπήρξαν πολύ σπουδαίοι άνθρωποι με πρωτοπόρες ιδέες και μεγάλη εφευρετικότητα. Τα έργα τους χρησιμοποιήθηκαν από άλλους λαούς και συνέβαλαν σημαντικά στον παγκόσμιο πολιτισμό. 
Στην καρδιά μας φούντωσαν αισθήματα υπερηφάνιας για την καταγωγή μας και την σπουδαία κληρονομιά των προγόνων μας!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου