Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ... ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ο νέος χρόνος θα βρει το διδακτίριο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών όμορφο, φρεσκοβαμμένο και πεντακάθαρο. Οι εργασίες αποκατάστασης απ' τη φθορά της υγρασίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη απ' την ημέρα έναρξης των διακοπών των Χριστουγέννων. 
Ένα συνεργείο με τέσσερις τεχνίτες έχει απομακρύνει τα ίχνη υγρασίας απ' τους τοίχους κι έχει αποκαταστήσει με γύψινες παρεμβάσεις κάθε προσπάθεια αποδόμησης του κτιρίου. Σε μόλις τρεις ημέρες ξεκίνησε η προσπάθεια αισθητικής και υγιεινής αναβάθμισης με τα χρώματα και τα πινέλα να προσπαθούν να καλύψουν κάθε αποτύπωμα του χρόνου και κάθε μαθητική απερισκεψία. 

Η μυρωδιά του φρεσκοβαμμένου είναι έντονη παντού στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι τεχνίτες εργάζονται ταυτόχρονα και στους δύο ορόφους και λίγο θέλουν να ολοκληρώσουν το βαψιμο των αιθουσών διδασκαλίας. Στη συνέχεια θα βάψουν τους διαδρόμους και κάθε κοινόχρηστο χώρο.

Έτσι, ένα βασικό και συνάμα επίμονο αίτημα του σχολείου μας προς τις υπηρεσίες του Δήμου και την Σχολική Επιτροπή φαίνεται να υλοποιείται. Απομένει στους ανθρώπους του να σεβαστούν, να αγαπήσουν και να προστατέψουν περισσότερο το χώρο, στον οποίο βρίσκονται καθημερινά, για να ικανοποιήσουν τις πολυεπίπεδες ανάγκες τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου