Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Φέτος, αντί η λήξη των μαθημάτων να είναι στις 15 Ιουνίου, θα δοθεί παράταση κι έτσι θα τελειώσουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020
Αυτή τη φορά οι κανόνες θα είναι κάπως διαφορετικοί. Ειδικότερα:

Τμήματα, που θα παρακολουθούν έως 15 μαθητές, θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
Τμήματα, που θα έχουν περισσότερους από 15 μαθητές, θα διαιρούνται σε 2 υπο-τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. 
Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες, ώστε να έχουμε το λιγότερο συγχρωτισμό, κάτι που για το σχολείο μας είναι εύκολο με την έκταση της αυλής μας. 
Όσοι γονείς επιθυμούν να απαλλάξουν το παιδί τους από τη φοίτησή του στο σχολείο μας, μπορούν να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα έχει τη φράση "δηλώνω ότι ο/η μαθητής/τρια …………………. θα απουσιάσει από 1-26/06/2020 γιατί στο σπίτι μας μένει άτομο, που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή ευπαθή ομάδα και κινδυνεύει να νοσήσει από τον κορονοϊό COVID-19".
Το διάστημα που ακολουθεί το Ολοήμερο Τμήμα δεν θα λειτουργήσει. 
Καθημερινά οι αίθουσες θα καθαρίζονται και θα αερίζονται, ενώ η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. 
Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό υγρό, υγρό σαπούνι στις τουαλέτες και στις εξωτερικές βρύσες, ενώ η καθαρίστρια του σχολείου θα το καθαρίζει δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά τη λήξη των μαθημάτων. 
Το διάστημα που ακολουθεί δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων-κηδεμόνων στο σχολείο, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μετά από προσυνεννόηση. Είναι καλύτερο για όλους να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο ή να στέλνουμε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail@18dim-serron.ser.sch.gr). 
O Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου και θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος λειτουργίας του. 
Όσοι γονείς γνωρίζετε ήδη ότι τα παιδιά σας δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, παρακαλούμε να μας το γνωρίσετε τηλεφωνικά μέχρι την Πέμπτη στις 12.00, ώστε να το λάβουμε υπόψη στον αναγκαίο προγραμματισμό (τηλέφωνο σχολείου 2321038559). 
Ελπίζω ότι θα ανταμώσουμε όλοι μας υγιείς και χαρούμενοι την ερχόμενη Δευτέρα και το διάστημα που μας απομένει θα είναι περίοδος ήρεμης σχολικής ζωής και ουσιαστικών λογικών στοχασμών.

Ο Διευθυντής του σχολείου
Δημήτρης Σιαμάγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου