Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ... ΣΤΗ ΔΕΘ

Η πλούσια αρχαία μυθολογία της χώρας μας και συγκεκριμένα ο μύθος των 12 θεών του Ολύμπου, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου στη Δ.Ε.Θ., το οποίο και επισκεφτήκαμε στις 27 Νοεμβρίου.
      Οι κεραυνοί του Δία, η αγριεμένη θάλασσα με τον Ποσειδώνα να την κυβερνά, το εργαστήρι του Ήφαιστου με τα εργαλεία, τους θορύβους και τις δημιουργίες του, ο κάτω κόσμος του Πλούτωνα και όλος ο υπόλοιπος κόσμος των αρχαίων θεών του Ολύμπου ξαναζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των μαθητών της Β2 και Γ τάξης του σχολείου μας.
   Με ξεναγούς τον Ίκαρο και τη Μούσα Ουρανία οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν,  θυμήθηκαν όσα έμαθαν στο αντίστοιχο κεφάλαιο της Ιστορίας τους, διασκέδασαν και εντυπωσιάστηκαν.
         Μέσα σε θεματικές αίθουσες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στις ζωές και τα βιώματα των θεών και να μάθουν την ιστορία τους, τις διατροφικές τους συνήθειες, τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής τους.
   Προκειμένου να ζωντανέψουν οι θεοί του Ολύμπου, χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με τους θεούς να μας αποκαλύπτονται μέσω 3D video mapping, ολογραμμάτων και άλλων εφέ και με εντυπωσιακά ομοιώματα. Η παρουσίαση συμπληρώθηκε με διαδραστικά σκετσάκια από ηθοποιούς – εκπαιδευτικούς σε ρόλους θεών και άλλες εκπλήξεις.
   Ήταν μια επίσκεψη που ωφέλησε τους μαθητές με τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου