Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ

Μια εξαιρετική ιδέα είχαν οι δασκάλες της Δευτέρας τάξης, κ. Τζάτζιου Ιωάννα και Μανταρλή Χριστίνα: να καλέσουν στο σχολείο μια συγγραφέα παιδικών βιβλίων, για να παρουσιάσει το βιβλίο της με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου που είναι στις 2 Απριλίου. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, υποδέχτηκε τη συγγραφέα, κ. Καλιόπη Ουζούν - Ανδρέου, και την παρουσίασε στους μαθητές της Δευτέρας τάξης. 

Η συγγραφέας μας, λοιπόν,  επισκέφτηκε το σχολείο μας την Πέμπτη 28 Μαρτίου και παρουσίασε στους μαθητές των τμημάτων της Β1 και Β2 το παραμύθι της με τίτλο "Το μαγικό φτερό". Η παρουσίαση αυτή έγινε για πρώτη φορά σε μαθητές Δημοτικού σχολείου.

Η παρουσίαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα "τα παραμύθια". Πρόκειται για μια ιστορία που αυτό δίνει εμφαση στη διαφορετικότητα, το μπούλινγκ, τη δύναμη της φιλίας - αγάπης και πως όταν υπάρχει πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. 
Στη συνέχεια η συγγραφέας οργάνωσε εκπαιδευτικές δράσεις δράσεις με εικαστικό περιεχόμενο, που χαροποίησαν τα παιδιά και επιβεβαίωσαν τα μηνύματα που εξέπεμψε το παραμύθι. Κλείνοντας τη δράση η συγγραφέας εξέφρασε την ικανοποίησή της από την αποδοχή και την αγάπη που εισέπραξε από τους μαθητές και τις μαθήτριες και την ανταπόκριση που είχε η παρουσίασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου