Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ


Μια συγκινητική γιορτή ετοίμασαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Πέμπτης τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας του Ε1, κ. Ελένης Γιαννογλούδη, και της δασκάλας του Ε2, κ. Ελένης Τουλουμτζή, για να τιμήσουν τους ήρωες αγωνιστές της εθνικής παλιγγενεσίας. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, υποδέχτηκε τους γονείς και τους άλλους συγγενείς των μαθητών μας, που μας έκαναν την τιμή να παρακολουθήσουν μαζί μας τη σχολική γιορτή. 
Οι πρωτεργάτες της ελληνικής επανάστασης του 1821 σαν αερικά ξεπρόβαλαν από το κάδρο της ιστορίας και μας εξιστόρησαν την προσωπική τους ιστορία αλλά και τη συμβολή τους στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα που οδήγησε στη σύσταση του ελεύθερου ελληνικού κράτους. 
Με δραματοποιήσεις, αναπαραστάσεις, αφηγήσεις και τραγούδια η Ιστορία ξεδίπλωσε μερικές από τις πιο ένδοξες σελίδες της και έστειλε το μήνυμα της ενότητας και της φιλοπατρίας για όλους μας. 
Αυτή τη φορά η γιορτή μας έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, που δίδαξε η γυμνάστρια του σχολείου μας, κ. Ιφιγένεια Βαλκάνη, συμπληρώνοντας το μουσικό μέρος, που για μια ακόμα φορά επιμελήθηκε η μουσικός μας, κ. Πόπη Σισμάνη
Τελειώνοντας, οι μαθητές της Έκτης τάξης με τη συνοδεία του δασκάλου τους, κ. Χρήστου Σαπουντζή, και της γυμνάστριας του σχολείου επισκέφτηκαν το ηρώον της πόλης, για να καταθέσουν στεφάνι προς τιμή των ηρώων μας. 
Την επομένη, αντιπροσωπεία του σχολείου μας πήρε μέρος στην παρέλαση, που έγινε στην πόλη των Σερρών με καμάρι, περηφάνια και χάρη, όπως ταιριάζει σε Ελληνόπουλα που γνωρίζουν το παρελθόν τους και τιμούν όσους αγωνίστηκαν για  μια ελεύθερη Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου