Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ

Με μουσική, χορό και τραγούδια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της γιορτής, που ήταν αφιερωμένο στα παιδιά της Έκτης τάξης, που ολοκλήρωσαν τον εξαετή κύκλο της φοίτησής τους στο Δημοτικό μας σχολείο.
Εικόνες παρμένες από παλιές ελληνικές ταινίες ζωντάνεψαν από αγόρια και κορίτσια αλλά και μέρη από σύγχρονα μιούζικαλ κατάφεραν να αποδώσουν με το ίδιο κέφι και την ίδια διάθεση.
Στο τέλος τα αγόρια και τα κορίτσια του ΣΤ1 έκλεισαν την παρουσίασή τους με ένα χορό, που θα θυμόμαστε για πάντα, γιατί φανέρωσε σε όλους μας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και τη συνοχή αυτού του τμήματος. Δίκαια ο δάσκαλός τους ένιωθε χαρούμενος και συγκινημένος από την έκφραση των συναισθημάτων των μαθητών του.
Τη σκυτάλη πήρε το ΣΤ2 με θεατρικά δρώμενα, που μετέφεραν μηνύματα με έντονη σατιρική διάθεση. Οι απαιτήσεις του παιδαγωγικού ρόλου του εκπαιδευτικού σε αντίθεση με την αμοιβή του και οι υποκριτικές συμπεριφορές των εμπόρων ήταν μόνο η αρχή.
Ακολούθησε η σάτυρική προσέγγιση, που ήταν αφιερωμένη στο ιατρικό λειτούργημα με .... συνεργούς ηλικιωμένους επαρχιώτες. Οι μαθητές - ηθοποιοί απέδωσαν τους ρόλους τους με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Για το τέλος επέλεξαν να αναφερθούν με καυστικό χιούμορ τόσο στην υπομονή του παραδοσιακού μπαρμπέρη όσο και στην απέραντη υπομονή της Ελληνίδας μάνας, που ταυτόχρονα υποδύεται πολλαπλούς ρόλους.
Στο κλείσιμο τα δύο τμήματα έγιναν ένα. Όλα τα παιδιά μαζί τραγούδησαν τα τραγούδια που είχαν επιλέξει η μουσικός του σχολείου μας, κ. Πόπη Σισμάνη, κι ένα που επέλεξε η εκπαιδευτικός της Αγγλικής γλώσσας, κ. Μηνά. Οι γλυκιές μελωδίες ξεχύθηκαν στους διαδρόμους και στις άδειες αίθουσες δίνοντας για τελευταία φορά το προνόμιο στα παιδιά να έχουν αυτό το χώρο ολόδικό τους.
Η παρουσίαση καθενός και καθεμιάς, που αποτελούσε για ένα χρόνο την κινητήρια τάξη του σχολείου μας και το ζωντανό παράδειγμα συμπεριφοράς για τους μικρότερους ξεκίνησε.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Εύη Τσανατσίδου, ευχήθηκε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή συνέχεια στις σπουδές τους και έδωσε τα αναμνηστικά δώρα.
Στο τέλος τις ευχές της δέχτηκαν οι δύο δάσκαλοι των τμημάτων κι η παρουσιάστρια της φετινής γιορτής, κ. Μηνά, η οποία δίδαξε για τέσσερα χρόνια το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας κι ήξερε όλα τα παιδιά ένα προς ένα.
Τα τελευταία λόγια του αποχωρισμού ήταν από τους μαθητές της Πέμπτης τάξης, που από την νέα χρονιά θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να ηγούνται του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας. Ο Διευθυντής μας, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, ευχαρίστησε τα παιδιά γιατί με τη στάση τους ομόρφυναν και ενίσχυσαν περισσότερο την ιστορία του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και ευχήθηκε να συναντήσουν στα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια κι άλλους δασκάλους, που θα νοιάζονται πραγματικά για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξή τους. 
Η βραδιά έκλεισε με μια αναμνηστική φωτογραφία με παιδιά και εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να τυπώσουν όσο πιο έντονα εικόνες και συναισθήματα, που τα θα κουβαλούν στις ψυχές τους για πάντα! Τα πυροτεχνήματα που ακολούθησαν στην αυλή σκέπασαν τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης για τον αποχωρισμό μας.
  Απόφοιτοι του σχολικού έτους 2017-18 καλή συνέχεια στο γυμνάσιο! Καλή συνέχεια στη ζωή σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου