Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18

Η γιορτή λήξης σχολικού έτους 2017-18 πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες, καθώς το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου μια ξαφνική μπόρα διέκοψε τη γιορτή περίπου στη μέση της και πριν ξεκινήσει το μέρος που αναφερόταν στην Έκτη τάξη. 

Την παρουσίαση της γιορτής οι δάσκαλοι της Έκτης τάξης κι ο Διευθυντής ανέθεσαν στην κ. Μηνά, που διδάσκει Αγγλικά στο σχολείο μας. Η εξαίρετη συνάδελφος υποδύθηκε το ρόλο της με περίσσια χάρη και άνεση, καθώς τής είναι γνώριμα όλα τα παιδιά του σχολείου, αφού διδάσκει σε όλες σχεδόν τις τάξεις. 
Από νωρίς ξεκίνησαν τα χορευτικά τμήματα με τους παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους είχε διδάξει η γυμνάστρια του σχολείου μας, κ. Σοφία Καρατζά. Ακολούθησαν χοροί που δίδαξε η γυμνάστρια, κ. Βιβή, που συνεργάζεται με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.  
Η χάρη, η ομορφιά, η αρμονία κι η ισορροπία ψυχής και σώματος είναι οι βασικές αρχές του χορού. όταν, όμως, αυτοί μας συνδέουν μέσα από την παράδοση με την ιστορία των προγόνων μας, τα ήθη και τα έθιμά τους, και μας μεταδίδουν τις δικές τους αξίες για τον κόσμο, τον άνθρωπο και τη πατρίδα, τότε ο χορός γίνεται διδασκαλία, γνώση, ταυτότητα. 

Στην εξέλιξη της βραδιάς χώρεσαν και μοντέρνες χορογραφίες, που αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών μας και τα συνδέουν με τα σύγχρονα, μοντέρνα ρεύματα της μουσικής και του χορού. Τα παιδιά της Έκτης χειροκρότησαν, επαίνεσαν και στήριξαν όλες τις προσπάθειες των συμμαθητών τους. 
Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό του σχολείου λειτουργούσε έκθεση παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών οργάνων, κάποια απ' αυτά δημιούργημα των μαθητών μας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, που μόλις τελείωσε. 
Η μουσικός του σχολείου μας, κ. Πόπη Σισμάνη, είχε την ευθύνη της έκθεσης και στο κλείσιμο της χρονιάς έκανε την πρόταση για μόνιμη έκθεση μουσικών οργάνων σε χώρο του σχολείου, που θα μπορούν να επισκέπτονται όχι μόνο οι δικοί μας μαθητές αλλά κι οι μαθητές άλλων σχολείων.  
Στον ίδιο χώρο λειτούργησε κι η έκθεση εικαστικών έργων με την ευθύνη της κ. Νίκης Σαρακενίδου, που δίδαξε στους μαθητές τεχνικές και μεθόδους αισθητικής παρέμβασης και αντίληψης με υψηλά κριτήρια απόλαυσης.  
Η ξαφνική μπόρα διέκοψε τη γιορτή μας, που συνεχίστηκε την άλλη μέρα. Οι μαθητές ήταν συγκεντρωμένοι το πρωί στο συνηθισμένο χώρο. η γιορτή όμως θα συνεχιζόταν το βράδυ. Οι δάσκαλοι της Έκτης τάξης, ο κ. Μπάμπης Σαΐτογλου κι ο κύριος Κώστας Στρίγκας, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες από νωρίς. Το επόμενο μέρος, που αφορούσε την τάξης τους θα γινόταν στο εσωτερικό του σχολείου, ακριβώς έξω από τις αίθουσές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου