Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑΞΗ


Tην Τετάρτη 9 Μαΐου και την Παρασκευή 11 Μαΐου τα δύο τμήματα της Β τάξης με τις δασκάλες τους πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων, στο πλαίσιο της ενότητας στο μάθημα της Γλώσσας σχετικά με τα επαγγέλματα.
Πρώτα επισκεφτήκαμε τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο της γειτονιάς, που χρονολογείται από το 1928. Εκεί  μας υποδέχτηκαν η καλοσυνάτη Κα Ελένη με τον σύζυγό της τον Κο Χρήστο. 
Έδειξαν στα παιδιά  τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, από το κοσκίνισμα του αλευριού, το ζύμωμα, μέχρι το φούρνισμα, απαντώντας ταυτόχρονα στα παιδιά σε όποια απορία είχαν. Αφού τους ευχαριστήσαμε για την υπέροχη ξενάγηση και φιλοξενία, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο.
 Η δεύτερη επίσκεψή μας ήταν στη Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου κι εκεί μας περίμεναν και μας καλωσόρισαν, οι Πυροσβέστες, Κος Βασίλης και κος Δημήτρης. Μας ξενάγησαν στους χώρους του κτιρίου, όπου στεγάζεται η υπηρεσία από το 1964.Έδειξαν στα παιδιά τα οχήματα και τον εξοπλισμό που έχουν αυτά, τα κράνη, τις στολές που φορούν σε κάθε περίπτωση που καλούνται  να αντιμετωπίσουν κάποιο συμβάν. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που δοκίμασαν τη μάνικα, που άκουσαν τη σειρήνα του οχήματος καθώς και το καμπανάκι που χτυπά σε περίπτωση συναγερμού. 
Ήταν μια εποικοδομητική και ιδιαιτέρως ευχάριστη επίσκεψη. Αφού ευχαριστήσαμε τους πυροσβέστες για την άψογη φιλοξενία, πήραμε χαρούμενοι τον δρόμο για το σχολείο, γεμάτοι  γνώσεις και θετικά συναισθήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου