Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Β ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"


 Tην Τετάρτη 25 Απριλίου τα δύο τμήματα της Β΄τάξης με τις δασκάλες τους  επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης μας. Εκεί μας υποδέχτηκε η πάντα χαμογελαστή κ. Καίτη Εμμανουλίδου, που αφού μας καλωσόρισε, μας ξενάγησε στο χώρο και με πολλή υπομονή έδειξε στα παιδιά τα εκθέματα της πλούσιας  χλωρίδας και πανίδας της περιοχής μας. 
Απάντησε στις απορίες των μαθητών και στο τέλος τα παιδιά περιηγήθηκαν στο μουσείο και αποτύπωσαν με ζωγραφιές ό,τι τους έκανε εντύπωση. Ευχαριστώντας την κ. Καίτη βγήκαμε στη φύση, όπου τα παιδιά έφαγαν, έπαιξαν και θαύμασαν την πόλη από ψηλά. 
Η επόμενη στάση μας, ήταν στο τυπογραφείο, όπου εκεί εκδίδεται και η σερραϊκή εφημερίδα "Το Ελεύθερο Βήμα". Το προσωπικό μας υποδέχτηκε με χαρά, μας εξήγησαν όλα τα στάδια της σύνταξης, εκτύπωσης. 
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα μηχανήματα της φωτοσύνθεσης, του πιεστηρίου, το κοπτικό και τέλος μας έδωσαν και από μία εφημερίδα για το κάθε τμήμα, να την ξεφυλλίσουμε στο σχολείο. Η επίσκεψή μας ήταν άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα καθώς κι η φιλοξενία των υπεύθυνων δημοσιογράφων, τυπογράφων άψογη. 

Αφού ευχαριστήσαμε τους κυρίους Διονύση, Θωμά και Στέφανο, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο. Η μέρα μας ήταν γεμάτη από γνώσεις και ευχάριστες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου