Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Με σεβασμό στον αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία και ανεξαρτησία και απόδοση τιμών στους νεκρούς - ήρωες αγωνιστές της επανάστασης του 1821 γιόρτασε το σχολείο μας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. 
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων οι οικοδεσπότες, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Έκτης τάξης, καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους μας και παρουσίασαν το περιεχόμενο της γιορτής, που είχε απ' όλα: ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα, με αποκορύφωμα το θεατρικό έργο για τη ζωή και το έργο του Σερραίου Ήρωα, Εμμανουήλ Παπά. Την μουσική επιμέλεια της γιορτής είχε όπως πάντα η μουσικός του σχολείου, Πόπη Σισμάνη. 
Οι μαθητές ζωντάνεψαν με τις ερμηνείες τους τον πολυεπίπεδο αγώνα του Μακεδόνα οπλαρχηγού, άξιου τέκνου της Δοβίστας Σερρών, που έδωσε τα πάντα στην Πατρίδα: την περιουσία του, την οικογένειά του, την ίδια του τη ζωή. 
Με άλλα θεατρικά σκετς αποδόθηκαν οι αρετές των Ελλήνων: η φιλοπατρία, η ανδρεία, η αυτοθυσία, ο έρωτας για την ελευθερία, που είναι βγαλμένη απ' τα ιερά κόκαλα των προγόνων μας. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της πόλης από το σύνολο των μαθητών - μαθητριών της Έκτης τάξης και τη συνοδεία των δασκάλων τους Χαράλαμπου Σαΐτογλου και Κωνσταντίνου Στρίγκα, καθώς και των γυμναστών του σχολείου, Σοφίας Καρατζά και Απόστολου Τζιούφα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου