Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΛΑΥΣΗ Η 'ΕΥΤΥΧΙΑ"

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησαν οι δράσεις σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες στο 18ο Δημοτικό Σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό οι τάξεις Α, Β, Γ και Δ επισκέφτηκαν το Πειραματικό Σχολείο Σερρών, όπου παρακολούθησαν την παράσταση μαύρου θεάτρου "Ένα αστέρι για την ευτυχία". 
Η ίδια παράσταση δόθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, που παρακολούθησε την παράσταση έγραψε σχετικά: 

Παρακολούθησα χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» του ΤΕΙ την παράσταση μαύρου θεάτρου «Ένα αστέρι για την Ευτυχία».  Η παράσταση στηρίχτηκε στο βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου-Παπούδα, ενώ τις κούκλες σχεδίασε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης και τη μουσική επένδυση ο Γιώργος Ταπέ.
Η Βούλα εκτός όλων των άλλων είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων με περιεχόμενο, που αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Οι αφηγήσεις της εκφράζουν τις αγωνίες μας για τις σχέσεις των ανθρώπων και τις στάσεις τους απέναντι σε ότι είναι διαφορετικό.  Με την αδιάκοπη δημιουργία της και το παράδειγμά της δείχνει ότι έχει επίγνωση της ευθύνης της ως παιδαγωγός αλλά και της ευλογίας της ως χαρισματικό συγγραφικό ταλέντο.  
Ο Κυριάκος απέκτησε μια πλούσια εμπειρία στην τεχνική του μαύρου θεάτρου κι οι κούκλες του ζωντανεύουν κείμενα με μοναδικό τρόπο. Η γλυκύτητα του χαρακτήρα του εκφράζεται, θαρρείς, μέσα από την τέχνη του. Ο κ. Ταπές απέδειξε ακόμα μια φορά την σπουδαία αξία του αλλά και την ευαισθησία, που διακρίνει όσους διακονούν την τέχνη.
Η χθεσινοβραδινή παράσταση υπήρξε μια εξαίσια αισθητική εμπειρία, που ενεργοποίησε τα συμβολικά συστήματα των θεατών χωρίς να χρειαστούν επεξηγηματικές οδηγίες. Κι αυτό ίσως να είναι η ύψιστη χρήση της τέχνης: Να καλλιεργεί τις πιο εξευγενισμένες συμπεριφορές του ανθρώπου χωρίς την εξουσιαστική σχέση της διδασκαλίας. Ασφαλώς, η τέχνη δεν περιορίζεται στη διασκέδαση, αλλά προορίζεται για την ψυχαγωγία. Πιστεύω, ότι σε όλους μας προκλήθηκαν έντεχνοι συλλογισμοί κάνοντας ο καθένας τις δικές του προεκτάσεις.
Σε όλους τους συντελεστές της παράστασης θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου, γιατί δημιούργησαν ένα ερεθισματογόνο περιβάλλον υψηλής αισθητικής, το οποίο αφιέρωσαν στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σερρών, ως κατάθεση σεβασμού και τιμής. Σίγουρα αυτοί που έχουν τη θέληση να εκδηλώνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους έχουν κι αυτή να δημιουργούν τις ανάλογες αιτίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου