Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή το σχολείο μας. Οικοδεσπότες μας ήταν οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Πρώτης και Δευτέρας τάξης με τις δασκάλες τους.
Έχοντας ράψει πανέμορφα κοστούμια οι μαθητές κι οι μαθήτριες μας διηγήθηκαν πανέμορφες ιστορίες από τη μεγαλύτερη νύχτα στην ιστορία της ανθρωπότητας. 
Βοσκοί και άγγελοι υπήρξαν μάρτυρες ενός θαύματος, που άλλαξε για πάντα τις ζωές των ανθρώπων. Τα θεατρικά δρώμενα των παιδιών της Πρώτης τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κ.κ. Χριστίνας Μανταρλή και Δόμνας Πετμεζά, συγκίνησαν τους θεατές, παιδιά, γονείς και άλλοι συγγενείς, με το ταλέντο και τη μαγεία της ημέρας.
Στον ίδιο άξονα τα παιδιά της Δευτέρας τάξης με την ενθάρρυνση και την εμπνευσμένη διδασκαλία των δικών τους παιδαγωγών, κ.κ. Μαρίας Σαρηδημητρίου και Αναστασίας Γιαζιτζή, ζωντάνεψαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες με βιβλικό περιεχόμενο αλλά και σύγχρονα μηνύματα. 
Δίπλα στις δασκάλες του σχολείου οι γονείς των μαθητών, που με υπομονή και χαρά συμμετείχαν στην προετοιμασία της γιορτής μεριμνώντας για τις ενδυματολογικές επιλογές των μικρών πρωταγωνιστών. Δίκαια απέσπασαν το θαυμασμό, το χειροκρότημα και τα επιφωνήματα επιδοκιμασίας των παρευρισκομένων θεατών.
Ο χώρος, που επιλέχθηκε για την παρουσίαση της γιορτής, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ιδανικός, αφού επέτρεψε την ελεύθερη κίνηση των παιδιών και την αμφιθεατρική κατανομή των θεατών. Η χορωδία του σχολείου αποτελούμενη από παιδιά των μεγάλων τάξεων, Πέμπτης και Έκτης, αξιοποίησε το χώρο και υπό τη διεύθυνσης της μουσικού του σχολείου μας, κ. Πόπης Σισμάνη, απέδωσαν εξαίσια τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που περιελάμβανε το πρόγραμμά τους. 
Ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, ευχαρίστησε μαθητές, δασκάλους και γονείς για τη συνεργασία που είχαν για την παρουσίαση της γιορτής και ευχήθηκε "Καλά Χριστούγεννα" σε όλους, χαρούμενες και ξεκούραστες διακοπές και πολλές σπατάλες σε αγκαλιές και φιλιά με τους αγαπημένους μας και πολύ χρόνο αφιερωμένο σε πρόσωπα που μας περιβάλλουν καθημερινά, μας νοιάζονται και μας αγαπάνε..
Τη σκυτάλη αμέσως μετά τη λήξη της γιορτής πήραν οι γονείς των μαθητών της Πρώτης και Δευτέρας τάξης, που ανέλαβαν και πάλι να προσφέρουν γλυκίσματα απίστευτης διακόσμησης και ανείπωτης νοστιμιάς κλείνοντας τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και τη λειτουργία του σχολείου κατά την τελευταία ημέρα του χρόνου. 

1 σχόλιο:

  1. Ήταν όλα πολύ ωραία. συγχαρητήρια σε όλους,μικρους και μεγάλους για την υπέροχη γιορτή/

    ΑπάντησηΔιαγραφή