Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ

Μια περσινή απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας υλοποίησε φέτος το πρώτο τμήμα της Έκτης τάξης. Το παρκάκι, που υπάρχει δίπλα στην εξώπορτα του σχολείου μας, είχε ανάγκη από την προσοχή μας, καθώς αποτελεί την προμετωπίδα του σχολείου μας.
Πνιγμένο στα σκουπίδια και στα αγριόχορτα έδινε την εντύπωση ενός αφιλόξενου και επιβαρυμένου περιβάλλοντος, που μάλλον απωθούσε τη ματιά των επισκεπτών.
Στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές του τμήματος απέστειλαν επιστολή στο Δήμαρχο της πόλης ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών, ώστε να κλαδευτούν τα δέντρα και να καλλωπιστεί η περιοχή.
Πράγματι, η ανταπόκριση ήταν άμεση κι οι άνθρωποι του Δήμου πολύ σύντομα μας παρέδωσαν έναν χώρο έτοιμο να δεχτεί τις φροντίδες των παιδιών και της δασκάλας τους, που είχαν σχεδιάσει να φυτέψουν λουλούδια και φυτά, για να ομορφύνουν την είσοδο του σχολείου μας. 
Με την καθοδήγηση του κ. Πεχλιβανίδη, που διατηρεί φυτώριο πολύ κοντά στο σχολείο μας ο χώρος μεταμορφώθηκε σε αληθινό κήπο με τα πανέμορφα άνθη όλα προσφορά του κ. Πεχλιβανίδη προς το σχολείο και τους ανθρώπους της γειτονιάς.  
Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν την προετοιμασία του χώρου από ειδικό σε ανάλογες εργασίες, φύτεψαν τα λουλούδια, τα πότισαν και υποσχέθηκαν ότι θα τα φροντίζουν σαν να είναι ο κήπος του σπιτιού τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου