Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

 Οι λογοθεραπεύτριες  του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, κ. Χαραλαμπίδου Αικατερίνη, και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κ. Πορφυρίδου Ελισάβετ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανίχνευσης Διαταραχών Λόγου, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα πραγματοποιήσουν κατά το μήνα Μάρτιο επισκέψεις στα δημοτικά σχολεία της πόλης των Σερρών με σκοπό την πρόληψη και ανίχνευση διαταραχών
λόγου μέσω της ανάγνωσης και της γραφής στη σχολική ηλικία καθώς και την ενημέρωση γονέων. 
Οι μαθητές της Α’ τάξης θα εξετάζονται μόνο στην εκφορά του λόγου (προφορικός λόγος).
Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων θα αξιολογούνται στον προφορικό και γραπτό λόγο χωρίς να διανεμηθούν ερωτηματολόγια ή οποιοδήποτε άλλο εποπτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και δεν θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις σε μαθητές ή συλλογή στοιχείων πάνω στις παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της διδακτικής διαδικασίας με βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση της διδασκαλίας.
Η αξιολόγηση των μαθητών θα πραγματοποιείται ατομικά με παρουσία του εκπαιδευτικού χωρίς να γίνονται διακρίσεις των μαθητών και δίχως να γνωστοποιούνται τα προσωπικά του στοιχεία.
Η διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών θα εκτελείται μόνο μετά από την έγγραφη συναίνεση των γονέων (υπεύθυνη δήλωση). Οι υπηρεσίες που υλοποιούν το πρόγραμμα είναι δημόσιοι φορείς και οι λογοθεραπείες  θα γίνονται δωρεάν χωρίς οικονομική επιβάρυνση του εξυπηρετουμένου. Αυτό γίνεται μετά από αίτημα των γονέων στα γραφεία των υπηρεσιών και για όποιον μαθητή χρήζει λογοθεραπείας. 
Το σχολείο μας στηρίζει το παραπάνω πρόγραμμα και θα λάβει μέρος σ' αυτό καλώντας τους γονείς να υπογράψουν τη σχετική δήλωση, που θα λάβουν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου