Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠ' ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Η 2η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου θεσμοθέτησε το Υπουργείο  ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου, που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Για φέτος, ο θεματικός  άξονας είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», αφού το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. 

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν έκαναν μαθήματα έτσι όπως τα γνωρίζουμε αλλά συμμετείχαν σε δράσεις, που ανέδειξαν την αξία της συμμετοχής, του συναγωνισμού  και της προσωπικής υπέρβασης.



Ειδικότερα, μετά από τις πρώτες ώρες - διάστημα κατά το οποίο οι μαθητές παρήγαγαν κείμενα, παρακολούθησαν βίντεο και ντοκιμαντέρ, ενεπλάκησαν σε εικαστικές δημιουργίες - όλα τα παιδιά συνέχισαν τις δράσεις στο προαύλιο του σχολείου υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας και της μουσικού του σχολείου μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου