Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΟΡΦΕΑ" ΣΕΡΡΩΝ


Ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Μαΐου τα γυρίσματα της ταινίας με θέμα την πολυεπίπεδη προσφορά του Ομίλου "Ορφέα" Σερρών στον τόπο. Τα παιδιά της Πέμπτης τάξης επισκέφτηκαν νωρίς το πρωί το εξοχικό κέντρο ΑΗΔΟΝΙΑ, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο χώρο, όπου ο Όμιλος στέγαζε τα τμήματά του.

 Φτάνοντας τα παιδιά κατέκλυσαν το χώρο, ο οποίος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με τις προετοιμασίες και τη μέριμνα των ανθρώπων του. Τα ρούχα εποχής και τα κοστούμια των παιδιών έκαναν την παρουσία τους εντυπωσιακή κι αρκετοί περαστικοί κοντοστάθηκαν, για να μάθουν τι συμβαίνει. 

Πολύ γρήγορα οι πρωταγωνιστές πήραν θέση περιμένοντας τις οδηγίες της δασκάλας τους, κ. Τερζή, και της θεατρολόγου, κ. Μαρίας Μεντίζη. Μετά από τις υπενθυμίσεις και τις επαναλήψεις όσων είχαν διδαχθεί στο σχολείο, ξεκίνησαν οι πρώτες λήψεις. 


Τη λήψη και την εγγραφή έκανε όπως πάντα ο πολύτιμος συνεργάτης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, Κώστας Νάβαλης. Η εμπειρία του, η υπομονή του κι η επιμονή για το άριστο αποτέλεσμα συνεχίζει να τον χαρακτηρίζει. 

Εθελοντής, συμπαραστάτης και ουσιαστικός αρωγός στην προσπάθειά μας, υπήρξε ο ιδιοκτήτης του κέντρου και οικοδεσπότης μας, κ. Μιχάλης Τόλιος. Εκτός απ' την βοήθεια και την παραχώρηση κάθε μέσου που διέθετε, συνέβαλε με τις ιδέες του στην επιτυχία του γυρίσματος. Ο ίδιος, ενθουσιασμένος, κατέγραψε σκηνές για το προσωπικό του αρχείο. 



 Κάθε σκηνή γυρίστηκε αρκετές φορές και οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις συνεχόμενες, ώστε να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα όπως το είχε σκεφτεί η κ. Μεντίζη. Στις προσπάθειες αυτές ενεργό ρόλο είχε και ο κ. Νάβαλης (δείχνει πώς θα κινείται ο σερβιτόρος) και η κ. Μεντίζη (κρατά το μικρόφωνο καταγραφής του ήχου).   
Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στο χώρο του "ΟΡΦΕΑ" (πρώην ΔΗΠΕΘΕ Σερρών) και στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων την Κυριακή 17 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου