Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ 2015

Ολοκλήρωσε τις παραστάσεις και φέτος το πολιτιστικό πανηγύρι των μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του νομού Σερρών με την επωνυμία "ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ 2015". 

Ο δασκαλογέννητος αυτός θεσμός, που φέτος κλείνει 33 χρόνια συνεχούς προσφοράς στη νέα γενιά, έχει ως ηγέτη του, εμπνευστή και πρωτεργάτη το συνταξιούχο εδώ και λίγα χρόνια δάσκαλο Ζαφείρη Σοφίτση, ο οποίος προσέφερε το πλούσιο αρχείο του στο σχολείο μας, ώστε να δημιουργηθεί το Μουσείο του Μαθητόκοσμου, ζωντανή απόδειξη και τεκμήριο της ανιδιοτελούς προσφοράς του στα Ελληνόπουλα, κι όχι μόνο. 

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το 12ο Δημοτικό Σχολείο παρουσίασε την Πέμπτη 7 Μαΐου - την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων - ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα - αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς η δασκάλα της Μουσικής, κ. Πόπη Σισμάνη εργάζεται και στα δύο σχολεία. Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ, Δ, Ε και Στ παρουσίασαν πανέμορφες χορογραφίες, που δίδαξε η γυμνάστρια του σχολείου μας, Σοφία Αραμπατζή. 
Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί γονείς κι άλλοι συγγενείς των παιδιών, που απόλαυσαν ένα πλούσιο όσο και άρτια οργανωμένο - από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών - πρόγραμμα. 
Οι δύο Διευθυντές των σχολείων, που συνεργάστηκαν για την παρουσίαση, εξήραν το έργο των εκπαιδευτικών και την προσπάθεια των μαθητών και ευχήθηκαν σε όλους "Καλές διακοπές".  







                                         





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου