Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟ "ΟΡΦΕΑ"

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα τον όμιλο "Ορφέα" Σερρών και την προσφορά του τόσο στη μουσική ιστορία της πόλης όσο και στην εθνική του δράση, οι μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη την περασμένη Παρασκευή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών που στηρίζουν το πρόγραμμα, δηλαδή της δασκάλας τους Αγγελικής Τερζή, της Μουσικού του σχολείου Καλιόπης Σισμάνη και της καθηγήτριας Αγγλικών Δήμητρας Μηνά. 
Εκεί γνώρισαν τον υπεύθυνο του μουσείου "Ορφέα" και ενημερώθηκαν για τη μουσικοπολιτιστική δράση του ομίλου. 

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την αίθουσα εκδηλώσεων του "Ορφέα" στην οδό Κωστοπούλου καθώς και το ιστορικό κτίριο που χρησιμοποιούσε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, όπου τους υποδέχτηκε ο πατέρας Αναστάσιος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικήτα.

Για τις ανάγκες της εργασίας οι μαθητές/τριες πήραν συνέντευξη από την Πρόεδρο του "Ορφέα", κ. Γιούλη Σπυρίδου, γνωρίζοντας πτυχές του έργου του ομίλου και της ιστορικής του πορείας.
Όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα παιδιά απόλαυσαν μια οργανωμένη επίσκεψη και μια συναρπαστική απόδραση απ' το χώρο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου