Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Kids’ Athletics" και στο 18ο

To Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων/Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στο πλαίσιο των θεματικών Αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει ο Αθλητισμός, υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «KidsAthletics».

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού. Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (I.A.A.F.), «KidsAthletics», είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.
Στο σχολείο μας το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή των τάξεων Α, Γ και Δ. Έπεται η συνέχεια με τις υπόλοιπες τάξεις μέσα στην εβδομάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευθύνη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Σπύρου Παπαδόπουλου και τη συνδρομή της γυμνάστριας του σχολείου μας, κ. Σοφίας Αραμπατζή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου