Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με πολλές και διαφορετικού περιεχομένου δράσεις τιμήθηκε η 1η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Η μέρα ξεκίνησε με προβολή σχετικών με το θέμα ταινιών (ρατσισμός και διαφορετικότητα) ενώ στην αυλή του σχολείου οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και κάτω απ’ την επίβλεψη της γυμνάστριας και σπουδαστών των ΤΕΦΑΑ Σερρών αγωνίστηκαν στα αθλήματα του ποδοσφαίρου και του βόλλεϋ.



Την ίδια ώρα άλλες τάξεις δραματοποιούσαν μικρές και αλληγορικές ιστορίες (Ο λαγός και η χελώνα), για να κατανοήσουν βαθύτερα το νόημα της αποδοχής της διαφορετικότητας ως συστατικό στοιχείο της ειρηνικής συνύπαρξης και της κοινωνικής γαλήνης. 
 
Στο τέλος μαθητές και μαθήτριες εκφράστηκαν μέσα απ’ τις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, κολάζ).

Μαθητές και μαθήτριες των μεγάλων τάξεων με τη συνοδεία και την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου μας τραγούδησαν και δραματοποίησαν δύο τραγούδια σχετικά με το περιεχόμενο της γιορτινής ημέρας. 
 
Στις 12.00΄ το σχολείο μας υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του αθλητικού συλλόγου F.C. SERRES, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, το Γενικό Αρχηγό, κ. Στέλιο Μετσιμενίδη, το βοηθό προπονητή, κ Κομσή, και τέσσερις ποδοσφαιριστές. 
Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Σιαμάγκας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους καλεσμένους και υπενθύμισε στους αθλητές ότι κι οι ίδιοι είναι παιδαγωγοί, καθώς με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε κι ο μεγαλύτερος των δασκάλων, ο Χριστός, το παράδειγμα, διδάσκουν σε όλους εμάς που παρακολουθούμε αγώνες τους ποιο είναι το σωστό.
Ο Διευθυντής παρέλαβε ως ενθύμιο από τον πρόεδρο της ομάδας μια μπάλλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών του συλλόγου κι ως ανταπόδωση μαθητές της Δ και Ε τάξης παρέδωσαν ομαδικές εργασίες με θέμα τη φιλία.
Ακολούθησε συζήτηση κι ερωτήσεις για τις εμπειρίες των αθλητών απ’ τη συμπεριφορά των θεατών αλλά και των συναθλητών τους. Οι ερωτήσεις δεν είχαν τελειωμό, αφού τα θέματα που ανοίχτηκαν δεν έκλειναν εύκολα....

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με τη λήξη της εκδήλωσης οι μαθητές κι ο μαθήτριες πολιόρκησαν για μισή και πλέον ώρα τους αθλητές για ένα αναμνηστικό αυτόγραφο.

Ο Διευθυντής κι ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησε ακόμα μια φορά τους αθλητές και τους συνοδούς του συλλόγου για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, για την ευγένεια που επέδειξαν και την υπομονή με την οποία αντιμετώπισαν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Έκαναν στ’ αλήθεια την ημέρα ξεχωριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου