Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου το πρόγραμμα, που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με το άθλημα της κολύμβησης, ώστε να γνωρίσουν κατά τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη τις βασικές κινήσεις, που θα τους βοηθήσουν να κολυμπάνε με ασφάλεια τόσο σε πισίνα όσο και στη θάλασσα. Τ πρόγραμμα σχεδιάστηκε απ' το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Απόστολο Ντάνη, με την υποστήριξη της Α/θμιας Εκπαίδευσης και του Κολυμβητηρίου Σερρών. 
Το σχολείο μας συμμετέχει κατά το τρέχον α΄ τρίμηνο με τα δύο τμήματα της τετάρτης τάξης.
Οι μαθητές/τριες αναχώρησαν απ' το σχολείο με λεωφορείο που ναυλώθηκε απ' τους γονείς τους  στις 11.15΄ κι επέστρεψαν στις 13.10΄. 
Ο ενθουσιασμός όλων των παιδιών - σήμερα πρώτη ημέρα του προγράμματος - ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους. Έχοντας στις τσάντες τους όλα τα απαραίτητα για το κολύμπι ξεκίνησαν με πολύ καλή διάθεση και συνοδό και βοηθό τη γυμνάστρια του σχολείου μας, κ. Σοφία Αραμπατζή. Στο κλειστό κολυμβητήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων περίμενε τα παιδιά η ομάδα των γυμναστών, που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος. 

Αφού τα καλωσόρισαν, τα επέδειξαν τι πρέπει να κάνουν και τι να αποφεύγουν .

Μετά τη σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του ωριαίου μαθήματος, οι μαθητές/τριες μπήκαν στα αποδυτήρια κι έβαλαν τα μαγιό τους. 
 

Σε λίγα λεπτά οι μικροκαμωμένες φιγούρες γέμισαν το χώρο μπροστά στην πισίνα. Αφού φόρεσαν τα σωσίβια και τα σκουφάκια τους, ένα ένα παιδί μπήκε στο νερό και ξεκίνησαν οι πρώτες ασκήσεις.  

Η εμπειρία των παιδιών ήταν εξαιρετικά θετική όπως έδειχναν με κάθε ευκαιρία κι όπως ομολόγησαν στη γυμνάστριά τους. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς με μαθητές άλλων τάξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου