Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ…


Χαρά κι ενθουσιασμός για τους μικρούς πρωταγωνιστές, μνήμες και βιώματα για τους μεγάλους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή το πρωί. Με απόλυτο συγχρονισμό κι επαγγελματική συνέπεια οι μαθητές κι οι μαθήτριες παρουσίασαν τα δρώμενα που χαρακτηρίζουν τον παραδοσιακό γάμο, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της γαμήλιας ημέρας. Λίγο πριν είχαν αναπαραστήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια με τα οποία ενηλικιωθήκαμε εμείς που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε σε χωριά με άφθονο χώρο και ελεύθερο χρόνο απ’ τη μια και περίσσευμα αγάπης και  φιλίας απ’ την άλλη.
 


 Η νοσταλγία για όσα ζήσαμε στο παρελθόν μας κορυφώθηκε όταν μικροί και μεγάλοι έστησαν μαζί χορό, τιμώντας το νεόνυμφο ζευγάρι που ήθελε να μοιραστεί τη χαρά τους με όλους τους καλεσμένους. 

Εξαιρετικό σκηνικό με την επιμέλεια της δασκάλας της Τετάρτης τάξης, κ. Αγγελικής Τερζή, και την ουσιαστική συνδρομή μελών του Συλλόγου Γονέων, που στο τέλος της παρουσίασης κάλεσαν όλους σε μπουφέ με παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα. Δωρεά με αγάπη και μεράκι…. Η χαρά τους ίσως ξεπέρασε και τη δική μας.




Την αρχική τους έκπληξη ακολούθησε η βαθιά ικανοποίηση των αξιότιμων προσκεκλημένων μας: του Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, κ. Αν. Λυμπούδη, του Σχολικού Συμβούλου της 2ης εκπ/κής περιφέρειας Σερρών κ. Χρ. Πράμα, του Αντιδημάρχου Σερρών αρμόδιου για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Δημ. Μερετούδη, του προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών «Ο Εμμ. Παπάς», κ. Κων. Στρίκα, και του προέδρου του Συλλόγου Βλάχων «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος», κ. Βέρρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου