Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek 2021

 Αγαπητοί γονείς,

Από τις 9 έως 24 Οκτωβρίου 2021 λαμβάνει χώρα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα (προγραμματισμός) βοηθά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η υπολογιστική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία.

Στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ, όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν σε αυτή τη δράση με μια ποικιλία δραστηριοτήτων: οnline προγραμματισμός στο https://studio.code.org/ για παιδιά Α' Δημοτικού, Κωδικοποίηση και Αποκωδικοποίηση για τους μαθητές Β’ και Γ΄ Δημοτικού, Εισαγωγή στον Οπτικό προγραμματισμό με τη Scratch για τους μαθητές Δ', Ε' και ΣΤ' (από τη σελίδα https://codeweek.eu/training/visual-programming-introduction-to-scratch  επιλέχτηκε η Δραστηριότητα 1 – Τα βασικά της Scratch για το Δημοτικό).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο https://codeweek.eu/view/388940/paizoyme-proghrammatizontas




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου